Hvilket lån skal du vælge?

999uu156.jpg

Har du brug for et lån men er i tvivl om, hvilket lån der matcher dit behov og din situation bedst muligt? Der kan være rigtigt mange grunde til, at folk har brug for at låne penge. Om det er til at dække en uforudset regning, et huskøb eller drømmetasken, så findes der forskellige slags lån til forskellige behov. De rummer alle sammen fordele og ulemper, og det kan derfor være lidt af en jungle at navigere rundt i. 

Du får her en guide til henholdsvis online lån og banklån, så du bedre kan træffe et valg, når du skal optage lån.

Budget

Banklån

Banklån vil typisk være den billigste løsning for dig, da de tilbyder bedre rentevilkår, ligesom de typisk også er lidt nemmere at forhandle med, fordi de kender dig og din situation. Det er nemlig typisk et krav, at du er kunde i den bank, du gerne vil have lån hos – og dermed vil banken også nemt kunne vurdere din kreditsituation, fordi de i forvejen har alle de nødvendige oplysninger.

Oftest vil banken kræve, at du stiller sikkerhed, for eksempel i form af pant i dit hus eller bil. Typisk kræver banken også at få at vide, hvad du skal bruge pengene til. 

Du skal i den forbindelse være opmærksom på, at bankerne efter finanskrisen er lidt tilbageholdne med at udlåne penge til almindeligt forbrug. Her vil online lån typisk være nemmere. Du kan dog ofte godt få banken med på at give dig et kreditlån eller en kassekredit, som du løbende kan henholdsvis trække på og sætte penge ind på – et sådant lån kan du bruge til det, du vil. Men banken vil sjældent lave et stort kreditlån på denne måde. Det afhænger alt sammen af din økonomiske situation.

Fordelen ved at vælge banken er, at de i langt de fleste tilfælde kan give dig det billigste lån. Ulempen er til gengæld, at låneprocessen kan tage en del tid, og at du skal betale et gebyr for at optage lånet.

Lommeregner

Online lån

Online lån er derimod de hurtige lån – processen fra ansøgning om lån til udbetaling af pengene er virkelig kort, og har du akut brug for penge, kan denne type lån derfor mest oplagt for dig. Har du således ikke en stående kreditmulighed i din bank i form af for eksempel en kassekredit, så vil de online kviklån være noget for dig. 

Du ansøger om lånet online og vil lynhurtigt modtage svar retur – bliver du godkendt (hvilket de fleste gør) vil du samtidig modtage et konkret lånetilbud. Det er et krav, at du er bosat i Danmark, og at du er over 18 år gammel. Godkender du lånetilbuddet, vil pengene stå på din konto inden for maksimalt få dage. Du skal nemlig ikke fortælle, hvad du skal bruge pengene til, og du skal heller ikke stille sikkerhed for lånet, og låneselskaberne kan derfor gennemføre låneprocessen markant hurtigere end bankerne. Læs mere om processen hos strakspenge.dk.

Fordelen ved de online lån er således hurtigheden og fleksibiliteten omkring lånet. Ulempen er til gengæld, at disse lån er en hel del dyrere.