Få råd til at holde fri

999uu156.jpg

Fritid er en prioritering samt et privilegie der ikke kommer af sig selv. Det er dyrt at holde fri, ikke alene på grund af offeromkostningerne ved ikke at arbejde, men ligeledes grundet alle de aktiviteter man gerne vil lave når man holder fri. Man vil gerne opleve noget med familien, skabe minder samt have kvalitetstid sammen. Det kan nogle gange kræve at økonomien granskes og prioriteres på den helt rigtige måde. Det kan være at der må skæres i de løbende udgifter, at indtægten må øges samt at der skal planlægges og spares op. Læs med nedenfor. 

Kvinde med lommeregner

Skær ned på udgifterne 

Det første man kan gøre for at få flere penge til rådighed, er at skære ned på de eksisterende, faste og løbende udgifter der er i løbet af året. Går man med en konstant følelse af at have sat sig for dyrt og ikke have mulighed for at holde ferie med god samvittighed, så er det måske tid til at omprioritere. Dette kan fx gøre ved at flytte i billigere bolig, skære bilen fra eller lignende. Penge kan også findes i mindre udgifter som skift til alternative forsikringsselskaber, der kan gøre det billigere eller lignende. Brug lidt tid på at ringe rundt og indhent tilbud forskellige steder fra. 

Forsøg at øge indtægterne  

En anden måde at få flere penge til at holde fri for, er ved at arbejde mere for at tjene mere eller ved at skifte job til et bedre betalt. På denne måde kan du øge indtægterne og involvere dig i flere aktiviteter med familien. Der er mange ting man kan foretage sig når man holder fri eller ferie. Især hvis man er bosat i byområde er der behov for at lave specifikke ting med børnene, læs mere her. Penge er en nødvendighed for at få tingene til at ske. Løsningen kan derfor være at arbejde mere, for at kunne holde mere fri – og på en sjovere måde. 

Familie

Spar op og planlæg 

Man skal ikke undervurdere betydningen af at spare op og planlægge. Det kan godt være at det ikke giver dig flere penge mellem hænderne, men det gør at prisen for de aktiviteter der skal laves når du holder fri, ikke kommer bag på dig. Hvis du ved at der er ferie om x antal måneder, kan det være en god idé at sætte dig ned og regne på, hvor meget du kan nå at spare op og herfra planlægge hvad der er muligt at opleve for denne pose penge.