Bliv godt kørende

999uu156.jpg

Det koster nogle penge at være eller at blive bilejer. Først og fremmest skal du have et kørekort. Det kan i sig selv være lidt af en udskrivning. Når så det er i hus, skal du have dig en bil. Det bliver nok den største udgift. Skal den være helt ny, eller foretrækker du en brugt bil? 

Desuden må du have dig en forsikring, og du skal også betale vægtafgift, og endelig skal du fylde benzin på den jævnligt. Dertil kommer så alle de mange værkstedsbesøg, som du heller ikke kan undgå. Det hører med til de mange glæder, der også er ved at have en bil.

Vintage

Brugt bil eller ny bil?

For de fleste er det nok et spørgsmål om økonomi, når valget står imellem at købe en ny eller en brugt bil. En fabriksny bil er mange gange dyrere end en bil, der har nogle kilometer i hjulene. De færreste er nok i stand til at købe en ny bil kontant, så her må de fleste ty til et forbrugslån for at klare den sag.

Drejer det sig derimod om en brugt bil, så er der flere, der kan være med, når det kommer til at betale for hele bilen på én gang. Det afhænger meget af bilens alder og hvilken model, det er. En næsten ny bil i den dyre klasse kan sagtens have en pris på flere hundrede tusinde. En ældre model kan fås for helt ned til nogle få tusinde.

Hvilken bil skal det være?

Der er mange bilmærker og modeller at vælge imellem. Skal det være en typisk familiebil, eller skal det være en egoistbil? Der er mange forskellige krav, du kan stille til din kommende bil. For at hjælpe inspirationen lidt på vej kan du starte med at kigge lidt på biloplysninger.dk, hvor mange biler bliver gennemgået.

Hvis du for eksempel leder efter en smart og sporty bil, så kan du her læse stort set alle relevante informationer om en Alfa Romeo Giulietta eller en anden italiensk bil i samme prisklasse. Skal det være en helt anden model, så er det bare at klikke dig ind på den pågældende model, så får du en tilsvarende omfattende information.

Udnyt kørselsfradraget

Husk kørselsfradraget

Hvis du har lang afstand imellem dit arbejde og din bopæl, så kan du få et kørselsfradrag. Kører du mindst 25 km om dagen, så er du berettiget til sådan et fradrag. Det er et skattefradrag, og du skal taste det ind på din selvangivelse år for år. Du får omkring to kroner pr. km i fradrag. Når det gøres op for et helt år, så kan der godt være et godt fradrag at hente. 

Med et fradrag kommer du til at skulle betale mindre i skat. Det er altid rart med fradrag, men du kommer jo så også til at betale for tilsvarende mere benzin, når du arbejder længere væk fra din bopæl. Det er nu alligevel både nemt og bekvemt at lade sig tranportere i en privat bil. Så må du betale det, det koster.