Sådan skaber du en stabil økonomi

999uu156.jpg

En stabil økonomi er ofte forudsætningen for at kunne sove trygt om natten. Med en stabil økonomi er der ikke så mange bekymringer og du ved hvad du og din familie har at gøre godt med. For at sikre dig dette må du sørge for at årsbudgettet er opdateret, at du og din familie er forsikret tilstrækkeligt samt at sætte tæring efter næring. Alt dette kan du læse meget mere om nedenfor. 

Tomme lommer

Sørg for at budgettet er opdateret 

Hvis du ikke allerede har et budget for husstanden, er det bestemt ikke for tidligt at komme i gang. Et budget er med til at holde styr på dine indtægter og udgifter samt er med til at sikre at pengene er til rådighed, når regningerne løbende ruller ind. Det er vigtigt at budgettet hele tiden er opdateret, så du ved hvor meget du hver måned skal sætte af til faste udgifter. For at tjekke om budgettet stemmer kan du tage alle dine samlede årlige indtægter for husstanden og herfra trække alle årlige udgifter. Det beløb der er tilbage skal divideres med 12, hvorefter du har det beløb du månedligt skal indsætte på din budgetkonto og hvis det stemmer overens med det beløb du allerede indsætter stemmer budgettet. Det er ganske simpelt og samtidig meget essentielt for at opnå en stabil økonomi. Du kan samtidig gennemgå dine faste udgifter og tjekke om noget kan gøres billigere, så du kan spare penge på budgettet. Det kan fx være at du kan finde billigt fibernet online eller at du kan spare penge på at skifte andre udbydere ud.

Forsikringer skaber tryghed

Forsikring er lig med tryghed. Det betyder nemlig at der er et sikkerhedsnet, hvis uheldet skulle være ude. Som udgangspunkt bør du som minimum have indboforsikring, ansvarsforsikring og a-kasser. Med disse forsikringer er du dækket af de størst mulige tab, fx ved ulykker, skader, arbejdsløshed m.m. Det er ligeledes meget væsentligt for at opretholde en stabil økonomi, selv i situationer der vender op og ned på det hele, eller hvor man skal dække et tab af større karakter. 

Penge og investering

Sæt tæring efter næring 

For at opretholde en stabil økonomi er det vigtigt at du ikke bruger mere end du tjener. Det betyder at du ikke skal oprette uhensigtsmæssige forbrugslån eller skal bruge hver en øre du tjener hver måned. Ligeledes kan det skabe frirum at have en billigere husleje end du egentlig behøver, og såfremt du har mulighed for at investere penge fx i egen bolig, vil dette også kunne skabe en fremtidigt stabilt økonomigrundlag. Med lave renter der er på markedet pt, er det tilmed ofte billigere at eje end at leje. Dog er det vigtigt at huske på at sætte tæring efter næring og ikke stramme buen for hårdt. Det er alt sammen med til at skabe en god solid og stabil økonomi, der kan bære større og mindre udsving.