Få orden på tilværelsen og økonomien

999uu156.jpg

Dit mentale overskud og overblik over økonomien har en større sammenhæng, end de fleste går og tror. Hvis økonomien roder, er der typisk også noget i vejen med dit velvære, og omvendt kan det være svært at have fokus på økonomi, hvis der er rod i tilværelsen, og det mentale velvære er i bund. Det er derfor vigtigt at have orden og styr på tilværelsen, for så følger økonomien med. 

Lommeregner og kuglepen

Få styr på budgetter og regnskaber

Det første, du skal rydde op i, er budgetter og regnskaber. Som erhvervsdrivende kan dette ske gennem en bogholder der hjælper med at få styr på regnskabet. Du kan ansætte en bogholder eller leje en lokalt. Uanset hvad søger du blot efter det, du ønsker. Er du fx bosat i Århus, finder du nemt bogholder i Århus. Blot ved at søge efter dette online. 

Som privatperson skal du ligeledes have styr på budgettet. Dette gøres helt simpelt via budgetkonto, hvorfra alle dine udgifter skal trækkes hver måned. Hvis du ikke allerede har en, er det ikke for tidligt at komme i gang. Det er den bedste måde at have styr på det økonomiske og opnå overblik over dine indtægter og udgifter hver måned. Det er ligeledes et bidrag til ikke at skulle bekymre sig om regninger og dermed et bidrag til dit mentale velvære. 

Det er banken du skal bede om at oprette kontoen og derfra sørge for at få alle dine betalinger tilmeldt betalingsservice fra denne konto. Herefter sørger du for, at der overføres det rette beløb til din konto hver måned. For udregning af dette tager du blot alle dine årlige udgifter sammenlagt og dividerer med 12 måneder, for at få den månedlige indbetaling. Herfra vil der altid være penge til betalinger.

Ryd op i hjemmet 

Det kan lyde meget banalt, men foruden orden i hjemmet er der meget opnå ved at rydde op. Det vil gøre at du er glad for at være derhjemme og at du bedre kan slappe af og nyde tilværelsen når der er orden på tingene. Når der er styr på hjemmefronten og du ikke finder unødig rod, så kan du også bedre fokusere på økonomien. Orden kan kommer på mange måder. 

Sørg for at lægge alt på plads og sørg for at alt har en plads. Foruden dette må du også sørge for, at dit visuelle indtryk i hjemmet er, som du ønsker det. Invester fx i en beholder til opvaskemiddel for at få køkkenbordet til at blive mere indbydende. Det kan ligeledes være en skjuler til ledninger, en holder til toiletbørste eller andet, der er med til at gøre hjemmet mere indbydende og enkelt i sit udtryk. 

hjemmesko og kaffe

Plej dit mentale velvære 

Hvis ovenstående elementer ikke hjælper fuldstændig på dit mentale velvære, må du satse på det. Her skal du gå direkte efter at pleje dit mentale velvære. Dette kan fx være at prioritere de ting, der gør dig glad. Dette er meget individuelt, men kan fx være sport, træning, sociale aktiviteter, afslapning på sofaen, computerspil eller noget helt andet. De ting, der gør dig glad, skal plejes og dyrkes.