Danskernes økonomi stortrives – og det har påvirket salget af biler

999uu156.jpg

I slutningen af 2010’erne skete en stor fremgang i danskernes beskæftigelse samtidig med, at renten var lavere end nogensinde. Det har givet danskernes økonomi virkeligt gode betingelser, ligesom privatforbruget bugner. Og det kan mærkes på blandt andet bilindustrien, hvor det er tydeligt, at mange danskere har valgt at erhverve sig en helt nyregistreret bil. Således var antallet af nyregistrerede biler rekordhøjt i 2019.

Elbil

Nye biler

En del af grunden til, at det netop er bilmarkedet, danskerne har kastet deres kærlighed over, er formentlig, at der er sket utroligt meget nyt på bilmarkedet gennem de seneste 10 år. Der er kommet nye tendenser og nye biltyper, som i den grad lokker danskerne. Det er blandt andet det øgede fokus på miljøet, der både har medført en stigning i salget af elbiler, ligesom mange af de større byer også har indført skærpede krav i miljøzonerne.

Det øger danskernes fokus på de mere miljøvenlige biler, og det er blandt andet derfor, vi oplever en stigning i salget af biler til danskerne. Læs de seneste nyheder hos Nyheder24.dk, så du kan blive helt opdateret på de gældende tendenser og betydningen for danskernes økonomi.

Miljøvenlige gadgets

Et andet område, hvor vi kan se, at danskernes økonomi er i vækst, er ved købet af bæredygtige og miljøvenlige gadgets. Tager vi for eksempel ekstra tilbehør til biler, har der før i tiden været tale om, at danskerne brugte penge på ekstra udstødning, fælge, tonede ruder og så videre. Også dette fokus har dog ændret sig for danskerne. 

I dag bruges pengene nemlig i stedet på miljørigtige gadgets til bilen, herunder en personlig lader til elbilen, så den kan lade op derhjemme. Med en ellader derhjemme sikrer man desuden også, at opladningen ikke sker alt for hurtigt, hvilket er både bedre for miljøet og for bilen. Vil du også gerne have din egen ellader stående hjemme i garagen, kan Easee hjælpe dig til købet af den helt rigtige lader til dit behov.

Ellader

Udviklingen af elbiler

De første elbiler på markedet var ekstremt dyre, og det var svært for den gennemsnitlige dansker med helt almindelig økonomi at være med på købet af disse. Prispunktet var simpelthen alt for højt, og det blev betragtet som en kæmpe luksus at være i stand til at købe en elbil.

Sådan er det ikke nødvendigvis mere. Nu er der nemlig rigtigt mange bilproducenter, der har taget udviklingen til sig og er begyndt at producere deres egne versioner af elbilen. Det betyder, at flere og flere danskere kan være med på den miljøvenlige trend, og at der dermed også er sket en massiv udvikling i salget af elbiler.

Det betyder ikke, at elbiler er blevet lige så billige som almindelige biler. De er fortsat dyrere, men der findes nu blot versioner, hvor den almindelige dansker også vil kunne være med økonomisk.

Hvorfor skal du vælge en elbil?

Elbilerne er i den grad kommet for at blive, og langt de fleste i Danmark vil kunne få dækket deres behov for kørsel med en elbil. Producenterne øger nemlig hele tiden rækkevidden af deres elbiler, og dermed kan flere danskere, der også har lidt længere til arbejde, også være med.

Desuden er afgifterne markant lavere på elbiler, ligesom man i øvrigt planlægger at stoppe for salget af biler med almindelig forbrændingsmotor i 2030. Desuden er elbiler forvarmet om vinteren og nedkølede om sommeren, så det altid er rart for dig at køre. Der er mindre larm i kabinen, der er billigere drift og vedligeholdelse og elbilens gensalgsværdi er højere.

Kort sagt er der ikke mange argumenter for ikke at købe en elbil næste gang.