3 ting du bør overveje i forhold til økonomien, inden du bygger en tilbygning

999uu156.jpg

Hvis man generelt er glad for ens hus og det område, som man bor i, så kan det være temmelig frustrerende, hvis man begynder at mangle plads i ens hjem, da men netop ikke har lyst til at flytte. Her kan en tilbygning være en god løsning på problemet, da det skaber mere plads, uden at man skal til at flytte. 

En tilbygning kan dog være en dyr affære, hvormed det er enormt vigtigt, at man søger for at gennemtænke byggeprocessen, sådan at man ikke pludseligt ender med at skulle af med mange flere penge, end man først havde forudset. Derfor får du herunder 3 råd til ting, som du bør overveje i forhold til økonomien, inden du går i gang med at bygge en tilbygning. 

Håndværkere

1. Overvej og tegn din ide grundigt 

Førend du kan danne dig en ide om, hvor meget en ny tilbygning vil komme til at koste dig, så er det vigtigt, at du overvejer grundigt, hvad bygningen vil komme til at indeholde; skal det være et bryggers, værelser, badeværelse eller noget helt fjerde? De forskellige rum kræver forskellige materialer og arbejdsprocesser, hvormed prisen altså kommer til at afhænge af en række variabler. 

Når du så har besluttet dig for, hvad tilbygningen præcist skal indeholde, så er det bare med at få tegnet din ide grundigt – dette kan du evt. få hjælp til af en professionel. På den måde får du bedre styr på mængden af materialer, hvilket vil være med til at kunne præcisere prisen yderligere. 

2. Håndværkere eller gør det selv?

Hvis du ønsker at spare lidt på byggeomkostningerne, så kan du altid overveje, hvorvidt du har brug for professionelle håndværkere igennem hele processen, eller om du er handyman nok til selv at kunne lave nogle af delene, hvis du finder nogle gode, billige byggematerialer, som du kan arbejde med. På den måde kan du spare lidt penge ved ikke at bruge håndværkere. 

Hvis du overvejer at lave noget af byggeriet selv, så bør du dog være realistisk omkring dine egne evner. Hvis du ender med at få bygget noget, som ikke lever op til standarden, så kan det komme til at koste dig flere penge, end hvis du blot fik professionelle til at lave det i første omgang. 

Tilbygning

3. Læg et budget og have lidt ekstra i baghånden

Det allervigtigste, når man er i gang med at bygge, er at holde overblikket. Når det kommer til økonomien, så gøres dette allernemmest ved at lægge et budget – og så prøve at holde sig til det. På denne måde kan man løbende holde øje med, at prisen ikke bliver for høj i forhold til dine forventninger. 

Der kan dog godt opstå uventede problemer under byggeriet, som kræver, at du bliver nødt til at gå over dit budget. Derfor er det altid en god ide at have lidt ekstra penge i baghånden, sådan at disse uforudsete udgifter kan blive dækket, og byggeriet kan blive færdiggjort uden, at du behøver at sætte dig selv i stor gæld.