Spar penge på dit byggeri

999uu156.jpg

Hvis du står over for at skulle starte på et byggeri eller en renovering af dit hus eller lejlighed, så ved du også, at det kan være en ganske bekostelig affære. Det koster ikke kun noget at have håndværkere gående på byggepladsen i uger eller måneder, men du skal naturligvis også betale for byggematerialer. Men der er altså mange penge at spare, hvis blot du gør dit forarbejde grundigt nok.

håndværker

Indhent flere tilbud

Når du skal i gang med et byggeprojekt, findes der mange forskellige firmaer og leverandører at vælge imellem. Det kan være en fordel at vælge ét firma at lave en aftale med, og at dette firma herefter er ansvarlig for hele byggeriet – det vil sige en såkaldt totalentreprise. Og her skal du naturligvis vælge den helt rigtige, der både kan udføre arbejdet til UG, og som ikke opkræver en overpris for det.

Start med at finde tre forskellige håndværkere og indhent tilbud på arbejdet fra dem alle tre. Inviter dem meget gerne til et møde, så der ikke er usikkerhed omkring, hvilket arbejde der skal udføres. På den måde får du både det bedste og billigste tilbud, der indeholder alle de led i byggeriet, der skal gennemføres, og du får samtidig mulighed for at fornemme, om kemien er god med de pågældende håndværkere.

Vælg den bedste 

Men det er ikke nok at vælge det billigste tilbud. Det skal jo også helst være det bedste tilbud – forstået på den måde, at det er den bedste håndværker, der skal udføre arbejdet, og at dette arbejde skal være af den højeste kvalitet. Det billigste tilbud vil helt sikkert spare dig for penge her og nu, men hvis løsningerne i dit nye hus til gengæld er blevet dårlige og af lav kvalitet, så vil det på den lange bane komme til at koste dig dyrt. Her vil du nemlig hele tiden skulle hyre nye håndværkere til at fikse den gamle håndværkers dårlige arbejde, og så er du jo lige vidt.

Så husk nu, at det billigste tilbud ikke nødvendigvis faktisk er det billigste på den lange bane. Det er vigtigere at vælge det bedste tilbud – og så eventuelt forhandle lidt om prisen. Og når du skal finde den bedste håndværker, skal du selvfølgelig se på indholdet af tilbuddet, men du skal også forhøre dig i dit netværk, om der er nogen, der har haft nogle gode eller mindre gode oplevelser med den pågældende håndværker. På den måde finder du frem til den bedste til dit projekt.

entreprise

Installer energivenlige alternativer

Og når vi nu taler om langsigtede løsninger, der kan spare dig for en masse penge, så er det vigtigt også at komme ind på de energivenlige muligheder, du kan bruge i dit nye hus. For når du nu alligevel er ved at bygge op fra bunden eller foretage en gennemgribende renovering, så kan du lige så godt vælge løsninger, der sikrer dig penge på den lange bane.

Få installeret energivenlige vinduer, der holder på varmen. Isoler godt, så varmen ikke fiser ud oppe under loftet. Brug energivenlige materialer, så du på den lange bane sparer en masse penge på både strøm og varme. Det luner i pengepungen.