Spar penge de rigtige steder

999uu156.jpg

Der kan være mange penge at spare i hverdagen, hvis man først begynder at gennemgå budgetter, indtægter og udgifter. Dog handler det om at spare penge de rigtige steder. Der er ingen grund til at betale for meget for de ting du har, men omvendt kan der være steder hvor det ikke er værd at spare penge. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du kommer til at spare penge de rigtige steder. Det handler om at gennemgå udgifter, prioritere din tid og lave en behovsanalyse af sit liv.

Gennemse dine udgifter

For at skabe balance i det private regnskab og økonomi skal der naturligvis være en vis balance mellem indtægter og udgifter hele året rundt. Selv hvis dette går fornuftigt op i en højere enhed, kan der sagtens være penge at spare steder du måske ikke tænker over. Du bør tage et kig på dine månedlige udgifter og se om der kan være penge at spare på overflødige ting. Det kan fx være abonnementer der ikke er nødvendige, kosttilskud du ikke har gavn af, eller blot en forsikring du kan få billigere et andet sted, men med samme eller tilstrækkelig dækning.

bekymring

De penge det lykkedes dig at spare ved at gennemgå ud udgifter skal du overføre månedligt til en opsparingskonto, så du rent faktisk mærker og visuelt ser hvad det bliver til. På denne måde opnås den bedste følelse af at spare penge relevante steder. Du får nemlig det du skal bruge, som du hele tiden har gjort, du betaler bare mindre for det.

Prioriter din tid

Tid er penge, og det koster penge at holde fri. Igen handler det om at spare penge de rette steder. Det giver god mening at holde fri for at opnå nærvær og kvalitetstid med familien, men det er ikke sikkert at det hænger sammen at holde fri for at lave et stykke arbejde i hjemmet, da det du sparer ved ikke at hyre en håndværker måske går spildt i differencen mellem at arbejde og holde fri. Såkaldte offeromkostninger. Der er på denne måde mange steder i tilværelsen hvor du må prioritere din tid og regne på om det overhovedet kan betale sig. Hvis du fx skal plante en hæk i haven, er det ikke sikkert at det kan betale sig at købe billigt og skulle vente mange år på at hækken vokser op. I stedet kan du investere lidt mere i en færdighæk, og få skærmet af med det samme. Dette er også en måde at prioritere sin tid og kræfter. Det er meget vigtigt at de penge der spares rent faktisk sparer dig for penge i sidste ende. Det kræver samtidig noget af dig at regne på forskellene.

Lav en behovsanalyse

Når du skal spare penge de rigtige steder og samtidig prioritere din tid, kan det være nødvendigt at lave en behovsanalyse af dit liv. Simpelthen finde ud af hvilke behov du og din familie har. Det har nemlig stor betydning for, hvor det giver mening at spare penge. Hvis kvalitetstid med familien er vigtig, så kan det være man skal kigge på arbejdstider og spare et andet sted. Det kan sagtens ske at man fuldstændig må omorganisere sit liv, for at få tingene til at gå op. Spar penge de steder det giver mening, for at få det fulde ud af dem andre steder. En behovsanalyse skal indeholde jeres værdisæt som familie. Hvilke ting i prioriterer i hverdagen og i fritiden samt ferier. Derudover skal den gerne danne en ensretning for de valg i tager og den måde i vælger at prioritere jeres tid på, så penge bliver sparet de rette steder hele tiden.