Sådan ser dine lånemuligheder ud

999uu156.jpg

Fra tid til anden kan man have behov for at optage et lån af større eller mindre beløbsstørrelse. Det kan være et mindre beløb der får sidste halvdel af måneden til at hænge sammen eller det kan være til de lidt større køb eller uforudsete udgifter der kommer snigende. Uanset beløbets størrelse, kan det blive nødvendigt med et lån, når man ikke selv har pengene. Nedenfor gennemgås tre lånemuligheder, som der de mest almindelige; banklån, online lån samt private lån. 

Penge

Gå til din lokale bankfilial 

De fleste mennesker er trygge ved at låne penge i banken. Der er tillid til institutionen som helhed og det er tilmed herfra ens generelle økonomi styres. At låne penge i egen bankfilial kan betyde gode renter og priser på lån, enten fordi du i forvejen er kunde, men måske også fordi det er muligt at samle nogle lån og den vej igennem opnå besparelser. En af ulemperne ved at låne penge i banken er at det kan være svært at blive kreditvurderet til et lån og det kan tage et stykke tid at få igennem. Ligeledes skal du være forberedt på at indvie din rådgiver i hvad pengene skal bruges til. 

Lån penge via online låneudbydere 

Online lån er stadig mere populære. Du har i dag stort set de samme lånemuligheder online som i en almindelig traditionel bank. Det betyder ligeledes at du kan optage både store og små lån eller oprette en kassekredit. Ofte er priser og omkostninger lidt højere online, men samtidig skal du ikke argumentere for hvad pengene skal gå til, ligesom det heller ikke tager lang tid at blive kreditvurderet. Online er du dog din egen ”rådgiver” og må hermed selv sørge for at sammenligne lån og vurdere hvad der bedst kan betale sig. Gå altid efter det lån med laveste ÅOP, men vurderer også løbetid i forhold til din generelle økonomi. Jo bedre økonomi du har – jo kortere løbetid bør du vælge. Er din økonomi sårbar kan det være du skal vælge en længere løbetid, da du herved opnå lavere månedlige afdrag. 

Tomme lommer

Private lån kan være en mulighed 

Foruden lån igennem bankvirksomhed kan det være at du også har mulighed for at låne penge privat. Dette være sig igennem familie eller venner. Ofte er tommelfingerreglen at der ikke bør være penge mellem jer, men hvis det er for en enkelt gang eller to kan det nok gå. Private lån er ofte de mest fordelagtige lån man kan optage. Dette skyldes at familie og venner typisk ikke vil kræve renter og omkostninger i forbindelse med långivningen. Det betyder ÅOP = 0, hvilket ikke fås mere fordelagtigt nogen andre steder. Hvis du går med denne mulighed, er det dog vigtigt at du laver en tilbagebetalingsplan med dem du låner penge af, samt overholder denne så der ikke opstår uenigheder eller uvenskaber over noget.