Tips til at få ro i krop og sind

999uu156.jpg

I en travl hverdag kan der være meget at holde styr på. Et arbejde eller måske et studie, der skal passes. Forventninger fra mennesker omkring os – familie, venner, kollegaer eller måske studiegruppen. I sidste ende er overskuddet måske ikke så stort, som man kunne ønske, og man kan måske endda føle sig lidt stresset. Så kan det være rart med nogle tips til, hvordan man får mere ro i sit liv.

Få styr på din økonomiske situation

For mange kan økonomien være en stressfaktor, men det kan være forskelligt fra person til person, hvorfor økonomien er med til at stresse. For nogen kan det f.eks. være, fordi de ikke har styr på deres budget, og for andre kan det være, fordi deres økonomiske situation har ændret sig – måske har de fået børn eller et nyt job med en anden indkomst eller også er de flyttet et sted hen, hvor udgifterne har ændret sig.

Under alle omstændigheder kan det være en god idé at søge gode råd til at få styr på sin økonomiske situation. Dette kan man gøre mange steder. Man kan aftale et møde med sin bankrådgiver, spørge familie og venner til råds eller søge på nettet. Der findes flere sider på internettet, hvor man kan få gode råd og informationer om forskellige økonomiske spørgsmål. En af disse sider er Hellerupfinans.dk, hvor man bl.a. kan finde råd om budgetlægning og boligkøb.

Det giver altså ro i sindet at have styr på økonomien, da man så ikke hele tiden skal tænke over, om der nu er råd til det hele, eller man bliver nødt til at leve af havregrød sidst på måneden.

Slap af og undgå stress med yoga

Noget andet, der også giver mange mennesker ro i sindet, er yoga. Yoga kan hjælpe med at reducere stresstilstande i kroppen og styrker kroppen på flere forskellige områder. Heriblandt styrkes kroppens kerne, udholdenhed, smidighed og balance, og yoga kan dermed også afhjælpe udfordringer i anden træning eller fysisk aktivitet i hverdagen.

inspiration

Det er dog ikke kun fysisk velvære, yoga bidrager til. Mange oplever også, at det giver en mental ro, at de føler sig mere i balance med sig selv, og at de bliver bedre til at koble af i stressende situationer, da mange yogaøvelser kan udføres de fleste steder uden en masse udstyr.

Nogle yogaøvelser kan dog kræve særligt tøj eller tilbehør for at kunne udføres tilfredsstillende. Det kan f.eks. være rart at have løstsiddende eller elastisk tøj på for bedst at kunne udføre øvelserne ordentligt, og nogle øvelser er også rarere at udføre på en yogamåtte i stedet for direkte på gulvet. Nogle øvelser kan også udvikles ved brug af forskellige redskaber som f.eks. træningselastikker og håndvægte.

Man kan komme i gang med yoga på flere forskellige måder. Flere træningscentre eller idrætsforeninger tilbyder hold, hvor man med hjælp fra en instruktør kan komme i gang med at dyrke yoga. Derudover kan man også selv gå i gang hjemme i stuen med hjælp fra en træningsvideo eller en hjemmeside med øvelser. Hvis du mangler inspiration til øvelser og tilbehør, kan du læse mere her.

Det kan altså for mange give mere ro i sind og krop, hvis de dyrker yoga og ved, at der er styr på det økonomiske, da det bl.a. giver en sundere krop og en bekymring mindre i hverdagen.