Sådan får du råd til at indrette drømmeboligen

999uu156.jpg

Der er altid noget i boligen man gerne vil lave om på og noget man ønsker sig. Men det er dyrt at lave de store ændringer og ofte meget uoverskueligt hvor man skal starte med at tage fat. Ligeledes er det svært at vurdere hvordan man prioriterer økonomien og får råd til at alt det man godt kunne tænke sig. Nedenfor kan du læse om hvordan du giver økonomien et gennemtjek, laver et budget og dermed får overblik over hvordan du får råd til at indrette drømmeboligen.

Giv økonomien et gennemtjek

Hvis du føler at du mangler penge til at gennemføre renoveringsprojekter, er det nødvendigt at give økonomien et gennemtjek, for at finde ud af, hvor du kan spare penge for at få mere råd. Tag et kig på dine indtægter og udgifter og se hvor du kan spare. Det kan fx være at der er penge at hente ved at skifte forsikringer eller skære abonnementer fra. Det kan også give mening at kigge igennem hvad dit rådighedsbeløb er hver måned for at finde ud af hvor meget du kan spare op til at lave noget i hjemme. I første omgang er det væsentligt at du beslutter dig for præcis hvad du gerne vil have lavet og får lavet et prisoverslag på hvad det vil koste. Dette kan gøres ved at indhente priser og se hvad tingene vil løbe op i. Start med et rum ad gangen. Hvis du fx ønsker at få et plankebord i spisestuen, må du starte ud med at indhente priser på plankeborde og det præcise du ønsker dig og derudfra lave en plan for hvordan du får råd til det i forhold til dit månedlige rådighedsbeløb. Hvis du vil vide mere om plankeborde kan du læse mere her. Sådan fortsætter du med alle de elementer du gerne vil have ændret.

opsparing

Lav et budget

Et budget er det samme som et overblik. Hvis du ikke allerede har et decideret budget, er det ikke for tidligt at komme i gang. Budgettet skal munde ud i dit rådighedsbeløb. For at lave budgettet skal du tage alle dine årlige indtægter og fratrække dine årlige udgifter. Tallet divideret med 12, for at finde ud af hvad dit månedlige rådighedsbeløb lyder på, når faste udgifter er betalt. Fra rådighedsbeløb skal du fratrække udgifter til mad og fornøjelse. Herved får du det beløb tilbage som du har mulighed for at spare op. På denne måde kan du også regne ud hvor lang tid det vil tage dig at spare op til det du ønsker. For overskuelighedens skyld bør du fortsat holde dig til en ting eller et rum af gangen i dine beregninger. Der kommer nemlig til at gå alt for lang tid, før du har råd til at indrette hele drømmeboligen, men små skridt har også ret, og vil løbende give dig en tilfredsstillelse.

Så meget kan du få råd til

Når du tjekker økonomien igennem og opstiller budget vil du blive overrasket over, hvor mange penge du rent faktisk har mulighed for at spare op over tid. Et godt råd er at lave en decideret opsparingskonto hvor du overfører det opsparede midler til hver måned. Det er en tilfredsstillelse i sig selv at se beløb vokse og dernæst er det nemmere ikke at komme til at bruge pengene undervejs. Bruger du disse fremgangsmåder vil du hurtigt få råd til nogle af de lidt større ting som fx køb af nyt spisebord, ny sofa, maling af vægge, opsætning af nye gardiner eller lignende. Det vigtige er at lave en plan og følge den. På denne måde får du hurtigt råd og mulighed for at indrette drømmeboligen.