Få de bedste og de billigste lån

999uu156.jpg

Trykker økonomien og giver uro om natten? Har du fået en uforudset regning, som du ikke aner, hvordan du skal finde pengene til i denne måned? Selv mindre uforudsete regninger kan slå en i forvejen skrøbelig økonomi helt i stykker og give anledning til stress og ubehag. Læs her mere om, hvorvidt online lån kan være en løsning for dig i den akutte situation, og hvad du særligt skal være opmærksom på.

Pung

Hvad er onlinelån?

Du kan opfatte online lån som en slags emergency lån. De er bedst til den akutte situation, hvor du har brug for hurtige penge og derfor ikke kan vente på en lang låneproces hos banken. 

Online lån optages – som det fremgår af ordet – på nettet. Du indsender en ansøgning til et eller flere låneselskaber på det beløb, du har brug for. Du modtager herefter et konkret lånetilbud retur, hvor du kan se vilkår i forhold til renter, administrationsgebyrer, årlige omkostninger i procent og så videre hos det enkelte låneselskab. Herefter accepterer du det lån, som du finder bedst egnet til at dække dit behov, og et par dage efter vil beløbet stå på din konto.

Et godt råd er at gennemgå en låneoversigt, hvor du forholdsvist nemt kan stille de forskellige låneselskabers vilkår over for hinanden og dermed hurtigt beslutte, hvem det i første omgang giver mening at ansøge hos.

Pengekat

Fordele og ulemper

Fordelene ved online lån er mange. Lånene er hurtige at optage, da at alt foregår online. Du skal desuden ikke stille sikkerhed for lånet, og du skal ikke fortælle hvad pengene skal bruges til eller hvornår. Alt, du skal gøre, er at ansøge, vedhæfte enkelte lønsedler samt den seneste årsopgørelse. Du skal ikke til møde med nogen, og du skal ikke igennem en længere proces hos banken, hvor du skal stifte pant i dit hus eller få din mor til at kautionere. Da der kun er et dokument, der skal udarbejdes og underskrives, foregår processen utroligt hurtigt og fleksibelt.

Den største ulempe ved online er dog, at lånene som udgangspunkt er en del dyrere end for eksempel banklån. Lån derfor aldrig mere, end du akut har behov for, og betal tilbage inden for kort tid.