Alt du skal vide om LEI-koder

999uu156.jpg

Skal du til at starte virksomhed? Måske har du allerede en virksomhed, men gerne vil begynde at handle internationalt? Hvis det er tilfældet, så er der er meget nyt, der skal læres. Det kan virke uoverskueligt at skulle sætte sig ind i alle reglerne og mulighederne, men heldigvis er der meget hjælp at hente på nettet. Her kan du læse om LEI-koder, og hvorfor det er essentielt at have til din virksomhed.

Hvad er en LEI-kode?

LEI-koder kan faktisk forklares rimelig simpelt. Det er en kode på 20 numre, der bruges som identifikation. LEI står for Legal Entity Identifier og kan sammenlignes med et CVR-nummer. Forskellen er blot, at din LEI-kode gælder internationalt, hvorimod dit CVR-nummer kun gælder inden for Danmarks grænser. LEI er en kode eller et nummer, der hjælper med at identificere virksomheder, når de handler internationalt og hjælper derfor med at forebygge og opdage kriminalitet. Det er ikke lovpligtigt at have en LEI-kode, medmindre din virksomhed handler globalt eller handler med værdipapirer. Det er ikke gratis hverken at anskaffe sig en LEI-kode eller at have den. Det fungerer som et abonnement, som man opretter og fornyer hvert år.

skrive

Hvordan kan man nemt søge om en LEI-kode?

Det kan virke besværligt at skulle søge om en LEI-kode selv. Det er nemlig kun nonprofit organisationen GLEIF, der kan bestemme, hvilke virksomheder der får lov at modtage en LEI-kode – og de er med til at sikre, at det bliver gjort ordentligt. Det er dog muligt at få hjælp til ansøgningsprocessen.

Der findes virksomheder, der tilbyder hjælp til anskaffelse af LEI-kode som service. Her behøver du blot at give dem dit CVR og bekræfte overdragelsen af data, og så vil de ansøge om LEI-koden for dig. Det er så nemt. Du kan endda ordne det sådan, at firmaet sørger for fornyelsen af din LEI-kode, så du ikke behøver at bekymre dig om det. På den måde kan du fokusere på din virksomhed, og de nye muligheder, der er åbnet op efter, I har modtaget retten til at handle internationalt.

Hvis du er interesseret i hjælp til at ansøge om en LEI-kode, så kan du lave din LEI code application her. Du kan også læse meget mere om LEI-koder, og hvad det kan betyde for dig og din virksomhed.