Invester i dig selv

999uu156.jpg

Du ved det selvfølgelig godt i forvejen, men det er vigtigt at bruge tid og penge på dig selv. Mange siger, at man skal ’forkæle sig selv’, og det er også et godt udtryk, men i virkeligheden behøver man ikke at kalde det forkælelse. 

Hvis du tjener penge, og du så bruger de penge, er du jo ikke blevet forkælet. Tværtimod. Så det kan være sundt at se dig selv og din egen lykke som det vigtigste mål for dine virksomheder, aktiviteter og økonomi.

forretning

Køb noget til dig selv

Tænk over, om din idé om en ’fornuftig’ livsstil inkluderer at du underminerer dine egne behov. Sådan er det nemlig for mange. Ikke at du skal gå ud og bruge alle dine penge på unødvendige ting nu og her, men du skal i hvert fald ikke straffe dig selv for at have lyst til at shoppe, for uanset om du er til lækre smykker eller hundelegetøj fra Beonebreed, er det helt normalt.

Hvis budgettet er stramt, kan du eventuelt også kigge på nettet, hvor du lettere kan være kontrolleret og fornuftig i din shopping. På en side som chekos kan du for eksempel gå på jagt efter de helt rigtige skønhedsprodukter til billige priser. 

Pointen er dog her, at det er vigtigt også at købe ting, selvom du muligvis har vænnet dig til at spare. Har du et kæledyr, kan du også overveje om det er på tide at købe noget nyt og populært udstyr, som for eksempel et kradsetræ eller andet til din kat fra Beonebreed. 

Skønhed

Økonomien er afhængig af os

Den første og største grund til at huske at købe ting er selvfølgelig, at du selv bliver gladere af det. Har du brug for skønhedsprodukter, skal du købe det, og hvis din kat mangler en kurv, skal du købe det. Men der er dog også større og mere solidariske årsager til at bruge sine penge.

Hvis vi alle sammen gik og sparede sammen uden at købe ting, ville økonomien simpelthen gå i stå. Økonomien er dybest set afhængig af, at folk med købekraft vælger at købe. 

Naturligvis afhænger det ikke af dig personligt, og hvis man ikke har penge nok, er det naturligvis helt fornuftigt at lade være. Men som sagt, det giver mening at få folk til at bruge penge i stedet for at gemme på dem, fordi det lige netop er sådan, vi kommer i gang igen efter coronakrisen. Økonomien skal have et boost, og det får den blandt andet ved, at vi opfordrer alle til at bruge butikkerne, at købe de ting, de har lyst til og at investere i sig selv.

Bare fordi et produkt ikke er livsnødvendigt for dig, er det stadig vigtigt at huske på, at du sagtens kan se det som en investering.