Har du en international virksomhed?

999uu156.jpg

Hvis du har en international virksomhed, der handler med enten aktier eller værdipapirer, er det vigtigt, at du får oprettet en såkaldt Legal Entity Identifier-kode. Det bliver også kaldt for LEI-kode. Det svarer til et internationalt CVR-nummer, der har til formål at bekræfte din virksomheds identitet.

Hvis din virksomhed gerne vil handle med værdipapirer, er det oftest lovpligtigt for den at være registreret med en LEI-kode. Hvis du gerne vil læse mere om koden, og hvordan du anskaffer den, er der meget mere information på: leiservice.dk.

Opret nemt en LEI-kode

Heldigvis er det i langt de fleste tilfælde både nemt og hurtigt at oprette en LEI-kode. Faktisk kan det oftest gøres på under 10 minutter, hvis blot du vælger den rette platform at købe koden på. Du har også mulighed for at tilvælge en automatisk fornyelse af koden. På den måde skal du ikke selv gå og huske på, at koden skal fornyes.

Vælg en dansk virksomhed med kundeservice

Selvom LEI- koden er international, kan det være mere tryghedsskabende for dig, hvis du køber din kode gennem en dansk virksomhed. På den måde kan du hurtigere få hjælp på dit eget sprog, hvis du har nogle spørgsmål til hele købsprocessen. Derfor er det også en god idé at vælge en virksomhed, der har en god kundeservice. På den måde ved du nemlig, at der altid står kompetente og venlige medarbejdere klar til at hjælpe dig.

Mere om LEI

Som nævnt står LEI for Legal Entity Identifier. Selve koden er en alfanumerisk kode på 20 tegn. Koden bliver anvendt til at identificere både virksomheder og juridiske enheder, der handler med enten aktier eller værdipapirer. Koden anvendes i hele EU, ligesom den også anvendes i store dele af den øvrige verden. Du kan på mange måder sammenligne LEI med CVR-nummeret herhjemme.

Det koster LEI

LEI er ikke gratis. Derfor koster det også et årligt gebyr at have koden. Prisen for koden er dog absolut i den lave ende, så dit firma har uden tvivl råd til den. Hvis du gerne vil spare nogle penge, kan det ofte godt betale sig at tegne et længere abonnement på din kode. I så fald får du oftere en lavere pris. Når du køber din kode i flere år, sparer du også besværet med at forlænge koden.