Spar penge når du indretter hjemmet

999uu156.jpg

At købe eget hus er for rigtig mange mennesker en milepæl i deres liv. Det er imidlertid også en rigtig dyr milepæl, og en som desværre kan komme til at slå hele bunden ud af ens privatøkonomi, hvis man ikke er forsigtig. Hvis man er en smule økonomisk forsigtig og tænker over, hvad man køber, går det dog kun sjældent galt. Vigtigst af alt er det at huske, at et huskøb ikke kun er en engangsudgift, og at alle de kommende udgifter også skal medregnes i budgettet

nøgler

Ikke en engangsudgift 

For det første skal du huske, at du mere eller mindre konstant kommer til at bruge penge på vedligehold af dit nye hus, så længe du bor i det. Det er bare en del af det at være husejer. Det samme gør sig gældende for de månedlige regninger. Sidst men ikke mindst er der også en udgift til indretning, som jo heldigvis kun kommer en gang. 

Hvis man ønsker at spare penge i forbindelse med sit huskøb, så er indretningen dog også et af de bedste steder at gøre det. Når du lige er flyttet ind, er det vigtigste ved indretningen sådan set at den er funktionel. Så kan du lige så stille begynde at udskifte den med mere personlige ejendele eller bare ejendele i bedre kvalitet og stand.

spisestue

Ny stil med gamle møbler

I udgangspunktet kan personlige ejendele dog også sagtens være billige. Mange har for eksempel arvegenstande, som de gerne vil have med i deres nye hjem. Sørg derfor for at udnytte arvegenstande så godt som muligt. Det gør ikke så meget, hvis du ikke synes, at det passer ind i stil eller farve. Det er jeres hjem, og hvis det irriterer dig, kan du altid male det. 

Mangler i alligevel møbler eller andet, så er landets genbrugsbutikker et oplagt sted at søge hen. Hvis man bruger en smule tid på at lede, og man ved hvad man skal lede efter, kan man sagtens finde nogle gode og billige møbler, tallerkner eller noget helt tredje. Her gælder det samme som med arvede møbler. Der er ingen skam i at renover dem, så de passer i dit hjem og til dine formål. Derfor kan du med fordel give dem en omgang maling eller en pudsning og måske nogle spritnye selvklæbende magneter i skabe eller skuffer, så de lukker pænt efter sig. Et nyt hjem kan være en dyr omgang, men det er dig, der har kontrollen.