Nemme og billige DIY ideer til børneværelset

999uu156.jpg

Det er en mørk tid, som vi lever i – men alle behøver ikke gå rundt og fryse. Der er masser DIY ideer man kan lave med sine børn mens man sidder indenfor i varmen. Og det er sjovt!

Hvorfor ikke lave en smule om på børneværelset? 

Her er der 4 festlige DIY ideer til familier med børn som skubber kreativiteten og ikke kræver al for megen tid og indsats. Og derudover er det også en billig måde at hygge sig på og lave nye projekter.

uro

Tryl et gammelt skateboard om til en fed hylde

Find et gammelt skatebaord i garagen eller i en genbrugsbutik. Måske endda to. Spraymal det i en ønsket farve for børneværelset – mal selve boardet, men lad hjul og beslag være som de er. Herefter skal der bare nogle helt almindelige hyldebeslag til og vupti man kan bore et par huller i væggen, hænge de nymalede skateboards op – klar til at sætte bøger, fotos, spil, og alt muligt andet på. Det giver et sjovt spil i værelset samtidigt med at det er flot og unikt. DIY ideer behøver ikke være svære eller tage lang tid at lave sammen. 

Skab en lækker seng ud af gamle euro-paller

Der findes mange gode råd på nettet, hvad angår DIY ideer til familier og børn, som ikke koster alverden. Når barnet er ved at vokse fra sin seng eller synes den er ved at blive for kedelig til værelset, så behøver det ikke betyde, at man skal en tur i IKEA. Find nogle gamle europaller. Børst dem godt af – de kan også slibes og males hvis man vil. Skru pallerne sammen til den størrelse seng man ønsker. Få eventuelt et par gode hjul sat fast i sengens fire hjørner. Put en madras ovenpå og dekorer med et lækkert sengetæppe og bløde puder. Billige og sjove DIY ideer, som skaber sit helt eget karaktertræk til børneværelset. 

Put lidt Pippi Langstrømpe ind i værelset 

Nogle DIY ideer behøver kun tage 10 minutter. Har familien et børneværelse, hvor møblerne bliver flyttet en del rundt og skraber gulvet? Eller mangler der bare lidt spræl og pang i rummet? Her kan man finde nogle lange sokker med striber, farver eller sjove mønstre. De kan også være naturfarvede, hvis man vil minimere Pippi effekten. Det eneste man derefter skal gøre sammen med barnet er at putte sokker på bordben og stoleben. Pludselig er rummet klædt bedre på, ingen larmende skrabelyde høres mere, og sjove farver inviterer til leg og fantasi. 

maling på træ

Hent ro ind i værelset med en hjemmelavet uro

Er der nogle ting i naturen man synes er smukke. En speciel sten, en strandskal eller måske et sjovt formet drivtømmer. Det kan også være, at man har noget gammelt trælegetøj man ikke bruger mere eller smukke perler. Find de ting barnet elsker og brug det til at lave en uro der kan hænge i værelset. En smuk og naturlig uro eller en der bringer gamle minder frem er et vidunderligt element, som man nemt kan gøre til virkelighed blot ud fra nogle få DIY ideer. Det er ikke svært at have det sjovt.