3 tips til et bedre studieliv

999uu156.jpg

Er du netop startet på studie? Eller har du været i gang et stykke tid, men stadig ikke knækket koden til den rette studieteknik? Så får du her 3 gode tips til, hvordan du får et bedre studieliv.

 

Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvordan du studerer og hvordan du prioriterer din tid og din økonomi. Alt i dit live kan have betydning for, hvordan du klarer dig på studiet.

Læs på den rigtige måde

Først og fremmest gælder det om at have overskud over pensum. Hvis du stresser over pensum, stresser du sandsynligvis også over, om du kan nå at lære det hele, om du kommer til at klare det godt til eksamen, og om du overhovedet har tid til at drikke en kop kaffe og sidde og læse det her.

Derfor skal du læse på den rigtige måde. Der er ikke nødvendigvis én rigtig måde, men mange får store fordele ud af at behandle studiet som et fuldtidsjob. Sæt derfor tid af fra 8-16, eller begynd læsningen senere, hvis du er B-menneske. Og når du har fri, så har du fri.

Hav de rette remedier

Når noget er vigtigt for dig, skal du ikke gå ned på remedier. Sørg for at have endeløse bunker af post-its, bogmærker, overstregningstuscher og notesbøger, eller hvad end du har brug for.

Hvis du lever på stramt budget og har dårlig samvittighed over at skulle bruge penge på sådan noget, så bliver du nødt til at huske, hvor vigtigt det her er på den lange bane.

Hvis din cykel er gået i stykker og du ikke orker at tage bussen til forelæsninger, så du ender med at skippe, så er det jo tydeligt, at du har brug for at få fikset din cykel.

Hvis det bliver en unødvendig stor post i dit budget, så kan du eventuelt vælge en låne-løsning. Når du virkelig har brug for det, kan det være en okay løsning. Læs mere her og lån penge og betal senere.

Er du så heldig at bo med adgang til en have kan du også købe en færdighæk.

færdighæk

Det hele handler om balance

Det vigtigste at tænke på er at det hele handler om balancen. Du har brug for fritid og afslapning lige så meget som du har brug for at læse. Især op til eksamen er det vigtigt at tage en puster ind i mellem, hvor du tænker på noget helt andet. De 3-5 år du bruger på universitetet skal gerne være sjove år, som ikke stresses væk.