Går du og drømmer om at få en hund?

999uu156.jpg

Har du haft et ønske om at få hund i lang tid? Om du skal anskaffe dig en hund er ikke en nem eller hurtig beslutning, og det bør være noget du tænker grundigt igennem, inden du tager dit endelige valg. Der er mange ting som skal tages stilling til, når man ønsker hund. Der er f.eks. både fordele og ulemper, hvilket skal tages med i overvejelserne. Derudover skal du også finde den rette hunderace, som passer til dig.

Fordele ved hund

En hund er godt selskab og den er altid glad for, at du eller et andet medlem af familien kommer hjem – og den glæde smitter selvfølgelig. Du får mere motion samt får en sundere hverdag med en hund, fordi du skal ud at gå, cykle eller løbe med den et par gange dagligt – dette kan du altså ikke undgå ved at have hund. Hvis du har børn, så får de en ny bedste ven, som aldrig sladrer eller dømmer dig, men i stedet lytter på dig og er der for dig, når du har brug for det. Hundeejere keder sig derudover også mindre samt er mindre ensomme.

Ulemper ved hund

En hund kræver meget tid. Hvis du har en hektisk og travl hverdag i forvejen, så vil det ikke være en god idé at anskaffe sig en hund. En hund kræver tryghed og nærvær, og hvis du hele tiden har behov for at få hunden passet, så kan hunden ende med at blive utryg og utilpasset. Som hundeejer skal du kunne klare at gå eller cykle en tur flere gange om dagen. En hund koster mange penge – udover selve prisen på hunden, så kommer der udgifter såsom foder, dyrlæge, hundepension, forsikringer, hundeudstyr osv. oveni. Dog kan du vælge at købe hundefoder samt udstyr når det er på tilbud, for at spare nogle penge. Det er vigtigt, at du har et godt netværk, hvis du får hund – så kan du nemlig få hunden passet, hvis der opstår noget akut, hvor du ikke har mulighed for at selv passe hunden. Husk at forpligtelsen når du får hund er 10-15 år – en hund bør derfor altså ikke være et impulskøb!

Find den helt rette hunderace

Der findes mange forskellige typer hunde, både store og små. Der findes ovenikøbet også allergivenlige hunde, hvis du har allergi overfor hunde. Derudover skal du tage stilling til ting som f.eks. hvilket temperament din hund skal have, hvad der passer ind i din familie samt jeres livsstil, og hvilken størrelse hund du ønsker. Prisen på en hund er forskellig. Hvis du ønsker en hund med stamtavle eller stambog, så vil prisen på den være dyrere end hvis den er uden stamtavle. Har du ikke pengene til en hund kan du vælge at ansøge om at optage et lån hos en online låneudbyder. Der findes mange forskellige online låneudbydere, herunder KreditNU, og du kan låne penge og få dem med det samme din ansøgning er godkendt.