Sådan kan du trække dig tilbage som 30-årig

999uu156.jpg

Tænk, hvis du kunne gå på pension som 30-årig. Tænk, hvis du ikke behøvede at slide dig selv ihjel på kontoret hver dag, men i stedet kunne bruge tiden på det, du virkelig er passioneret for.
Lyder det for godt til at være sandt? Så tro om igen!
For flere og flere unge vælger at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet i en tidlig alder. Læs her, hvordan du selv kan blive økonomisk uafhængig som 30-årig.

FIRE-bevægelsen er kommet til Danmark

”FIRE” er et engelsk begreb, som dækker over ”Financial Independence Retire Early”, og det er blevet til en verdensomspændende bevægelse. Det handler kort sagt om at opnå økonomisk uafhængighed ved at træffe nogle kloge beslutninger i en ung alder.
Den typiske formel består af tre elementer: Arbejd hårdt. Begræns omkostningerne. Invester så meget som muligt.

Jo mere du investerer, desto mere vil du tjene på aktierne på grund af renters-rente-mekanismen. Dine penge begynder altså at blive større og større helt automatisk, og med tiden vil dit årlige afkast svare til en fuldtidsløn.

penge

Sådan kommer du i gang med FIRE

Du behøver ikke at have mange penge på lommen for at blive økonomisk uafhængig. Du behøver heller ikke at have et stort kendskab til aktiemarkedet eller gode forbindelser inden for erhvervsverdenen. Det eneste, du skal have, er ambitionen om at yde lidt ekstra, sætte nogle penge til side og have tålmodighed.
Der findes mange gode hjemmesider, hvor du kan blive en del af et fællesskab af unge, som har samme ambitioner som dig. På den måde kan du få gode råd, inspiration og strategier til, hvordan du hurtigst muligt opnår økonomisk uafhængighed.

3 tips til at komme i gang

Hvis du gerne vil i gang så hurtigt som muligt, kan du følge disse tre tips:

  1. Tjen penge: Hvis du tjener nogenlunde det samme som gennemsnitsdanskeren, har du et godt udgangspunkt for at sætte penge af til investeringer. Sigt efter at bruge 50-60% af din indkomst på aktier og opsparing.
  2. Hold udgifterne nede: Hvis du er i en ung alder, har du formentligt heller ikke så mange udgifter endnu. Jo flere penge du kan spare i hverdagen, desto flere kan du lægge til side til investeringen. Det betyder, at du bør spare den daglige Starbucks-kaffe væk og måske ikke spise på restaurant hver aften.
  3. Invester i sikre aktier: Du skal skabe dig en solid aktie-portefølje, som består af virksomheder og foreninger, der ikke lige drejer nøglen om med det samme. Det er jo en langsigtet investering, så du bør investere i aktier med lav risiko.