Hvordan ved jeg hvad min virksomhed er værd?

999uu156.jpg

Overvejer du at sælge din virksomhed, har det naturligvis stor betydning, hvad virksomheden er værd. Ved at maksimere virksomhedens værdi inden salget, har du mulighed for at tjene så mange penge på din virksomhed som muligt. Dette kræver dog, at du ved, hvad der giver en virksomhed værdi

Mange forskellige faktorer spiller ind

Hvis en virksomhed skal værdisættes er der utroligt mange forskellige faktorer, der spiller ind. Dette er blandt andet medarbejdernes kompetencer, virksomhedens omdømme, kundekoncentrationen, virksomhedens størrelse samt det økonomiske resultat.

Dermed er det altså ikke simpelt at fastsætte prisen af en virksomhed. Læs mere om, hvordan du kan værdiansætte din virksomhed, hvis du overvejer om et virksomhedsalg er det rette for dig. Jo klogere du bliver på værdien af din virksomhed, jo lettere er det nemlig for dig at sælge virksomheden til den helt rigtige pris.

Få hjælp til salget af din virksomhed

Skal du sælge din virksomhed, kan du vælge at få hjælp af Altitude. Altitude har nemlig specialiseret sig i at maksimere værdien af din virksomhed. Således kan du sælge din virksomhed hurtigt, på de rette vilkår og til den rigtige pris. I sidste ende vil du sandsynligvis stå tilbage med følelsen af et tilfredsstillende salg.

Som virksomhedsejer vil du garanteret ikke sælge din virksomhed til enhver pris. Mange virksomhedsejere bruger en stor del af deres liv på at bygge deres virksomhed op. Derfor er det også vigtigt, at salget af virksomheden foregår på den helt rigtige måde.

Et virksomhedssalg kan ske af mange grunde

For mange mennesker kan det virke som en fiasko at skulle sælge sin virksomhed. Det kan nemlig føles som om, at man smider håndklædet i ringen og giver op før tid. Dog kan der i mange tilfælde være tale om en rigtig klog beslutning rent økonomisk.

Det kan eksempelvis være smart at sælge, hvis du også ejer en anden virksomhed, som du har lyst til at satse al din energi på. Og et salg kan ligeledes være en god idé, hvis du indser, at dine kompetencer i højere grad ligger et andet sted. Ved at trække dig, mens det stadig går godt, har du mulighed for at opretholde den positive økonomi. Hvis du har valgt iværksættervejen, vil du sandsynligvis opleve mange køb og salg af virksomheder – det er nemlig ganske normalt!