Gode medarbejderevents kan være afgørende for effektiviteten

999uu156.jpg

Medarbejderevents såsom teambuilding eller sommerfest med familierne kan gøre enormt meget for effektiviteten på en arbejdsplads. Det kan være afgørende information for den virksomhedsleder, der skal træffe beslutninger om alt fra netop medarbejderevents til den påkrævede effektivitet på arbejdspladsen. Det kan dog også være god information at have for dig, der bare er ganske almindelig lønmodtager. Det betyder nemlig, at nemmere kan tale varmt for mere adspredelse på arbejdspladsen, næste gang du er til samtale med vedkommende. Hvem vil ikke gerne betales for at komme på teambuilding eller dets lige.

Teambuilding

Skal I gøre det?

Er du i en virksomhed, der overvejer at satse mere på at sammentømre medarbejderne og at gøre tilhørsforholdet til virksomheden stærkere, kan det dog i første omgang være en rigtig god ide bare at orientere dig om, hvad mulighederne er. Det er nemlig ikke sikkert, at det nødvendigvis er den stereotype teambuilding-opgave, der er det oplagte eller mest gavnlige for jeres medarbejderflok. I den sammenhæng kan det faktisk være en ganske udmærket ide at spørge medarbejderne på forhånd, hvad de egentlig godt kunne tænke sig. Der er ikke noget værre som medarbejder, end at blive skubbet ud i noget af ledelsen, som man bestemt ikke synes er sjovt. Særligt ikke, når det netop er ideen med sådan et medarbejderevent, kan det skal være sjovt og gøre tilhørsforholdet til virksomheden tættere. Derudover skal du selvfølgelig også have fundet det rigtige eventbureau, der kan afholde jeres event, medmindre du selvfølgelig selv er opsat på at genopfinde den type tallerken i den sammenhæng.

Escape room

Vælg bureau og event

Når du skal vælge eventbureau, bør der være flere ting, der spiller ind. Først og fremmest er der naturligvis deres geografiske lokation. Det dur ikke at bruge en halv arbejdsdag på at tage derover i bus bare for at bruge resten af dagen på at køre den anden vej. Heldigvis findes der et eventbureau, hvis ikke flere, i stort set alle dele af landet. Derudover bør prisen naturligvis også spille ind. Er i en lille eller mellemstor virksomhed med et stramt budget, er det selvfølgelig ikke her, I skal smide alle pengene. Generelt har medarbejderflokken i en mindre virksomhed det faktisk med at være mere sammentømret, hvorfor der måske også vil være mindre brug for sådanne store tiltag. Slutteligt bør du selvfølgelig også tage et kig på, hvad det eventbureau, du har fundet frem til, egentlig tilbyder. Er det overhovedet noget, som dine medarbejdere vil synes om og have gavn af? 

Der er nemlig ret stor forskel på, hvad der bliver tilbudt fra det ene eventbureau til det andet. Der er selvfølgelig den traditionelle teambuilding, som de fleste har stiftet bekendtskab med på den ene eller den anden måde. Det er ganske en samling opgaver, som medarbejderne skal løse sammen eller i grupper, med det mål at komme til at kende sig selv, hinanden og hver eneste persons begrænsninger bedst muligt. Særligt de såkaldte escape rooms er dog også blevet populære på det seneste. I sin essens minder det om traditionel teambuilding. Her målet så bare at løse opgaver og koder fra at kunne få gruppen ud af deres escape room i tide. Hvad end i som medarbejderflok er til, så skal det nok være tilbudt et eller andet sted.