Træn dig til en god økonomi

999uu156.jpg

Økonomi er ligesom så mange andre ting noget, som de fleste kan blive gode til. Det er blot et spørgsmål om træning. Med bare få tiltag vil du opleve, at der er masser ting, du kan gøre for at få et bedre overblik over din økonomi. 

Sedler og mønter

Den gode gamle – budgettet

Du har sikkert hørt det før: lav et budget hvis du vil have styr på din økonomi. Det er med god grund, at det råd går igen og igen. At lave et budget er formentlig en af de bedste veje til at danne sig et overblik over sin økonomi. Og det behøver ikke at være kompliceret. Prøv blot at skriv dit forbrug ned og du vil hurtigt blive klogere. Mange oplever endda at blive overrasket over, hvor mange penge de bruger på ting, som de i bund og grund ikke finder særligt vigtige. 

Ved at føre et budget løbende holder du overblikket ved lige. Det betyder, at du hele tiden har styr på hvor meget, du bruger, og hvad du har tilbage. 

Læg penge til side

Dette råd er måske et af de mest irriterende. Især hvis man oplever ikke at have styr på sin økonomi. Ikke desto mindre er det værd at prioritere, da det giver en følelse af sikkerhed på den lange bane. Det handler ikke nødvendigvis om, hvor meget du kan lægge til side. Formår du at ligge bare hundrede kr. til side om måneden, vil selv det vokse sig større. Og når du først har lagt de hundrede kroner til side, vil du formentlig ikke tænke så meget mere over det. Det er blot et spørgsmål om at få det gjort.

Det betyder også, at der i perioder, hvor der er ekstra udgifter vil være penge at hente et sted. F.eks. i juletiden, hvor den ene gave tager den anden. Skal der være plads til de populære gaver til børnene, såsom minions legetøj, er opsparing tit en nødvendighed. 

Lommeregner

Undgå madspild 

Det lyder som et slogan til en klimakampagne, men det har også relevans, når det kommer til økonomi. Madspild er nemlig et udbredt fænomen, og det er ikke bare dårligt for miljøet – det er også dårligt for din pengepung. Sagt på en anden måde er der penge at spare, hvis man formår at bruge det mad, man har i stedet for at smide ud og købe nyt.  Det er to fluer med et smæk – hjælp din økonomi og vær god ved miljøet.