Kan det betale sig at låne penge?

999uu156.jpg

Ja, indimellem kan det faktisk godt betale sig at låne sig til penge. Ikke mindst i dag, hvor det er blevet meget nemmere og billigere at låne sig til en bedre økonomi. Læs med her.

Money-growth

Opsparing eller lån?

De fleste af os er vokset op med en idé om, at det altid kan betale sig at spare op fremfor at låne. Det var helt sikkert også sandheden engang. Engang kunne man lade sine penge stå i banken, hvor de ynglede helt af sig selv, fordi der var gode renter på opsparingskontoen. Det gav derfor god mening at spare op. 

Samtidig var lån noget, man kun kunne optage i banken, og helst skulle holde sig fra, da det var ekstremt dyrt at låne. Sådan er det heldigvis ikke i dag. I dag er lånemarkedet blevet liberaliseret, og der er derfor mange flere udbydere af lån på markedet. Samtidig er det blevet meget nemmere at finde og tage et lån

Alt efter hvor mange penge du har brug for, så bør du altid overveje, om du har råd til at vente mange måneder eller år på at få sparet op. Hvad enten det er til et hus, en bil eller drømmerejsen. Har du brug for en bil, der skal hjælpe dig i dit arbejde, har du jo ikke tid til at vente. 

Det samme gælder, hvis du står på nippet til at stifte familie. På denne måde er det ikke altid lige fordelagtigt at spare op på traditionel vis. 

Sparepenge

Hvad skal du være opmærksom på?

Har du brug for penge her og nu, for eksempel for at investere i din virksomhed, så kan det være nødvendigt for dig at låne penge for på sigt at tjene flere penge. Når du går på jagt efter det lån, der passer på dig, så er der dog nogle detaljer, som du skal være opmærksom på. 

For eksempel kræver det at låne penge, at du faktisk har styr på din økonomi. Du skal derfor vide, hvornår du kan begynde at tilbagebetale dit lån, og hvor meget du kan betale hver måned. Herefter kan du gå på jagt efter et billigt lån. 

Brug gerne en god guide over billige lån på nettet. Her er det vigtigt, at du er opmærksom på ÅOP, som står for de procentvise årlige omkostninger. Det er nemlig ÅOP, der indikerer, hvor dyrt eller billigt dit lån er og ikke størrelsen på de månedlige afdrag, som mange tror.