De 3 største digitale trends i finansverdenen

999uu156.jpg

Finansverdenen er en sjov størrelse. Den er hele tiden i flux, men vi behandler den faktisk ofte som om, at ingenting har ændret sig. Men det sker og med den teknologiske udvikling, som vi har set indenfor digitale teknologier, så er der mere på spil end nogensinde før.

Og de tendenser vi ser, er interessante, og de har faktisk en indvirkning på professionelle såvel som almindelige borgere, som bare har penge på lommen. Derfor er der god grund til at forstå, hvad de største trends anno 2019 er!

Mobile betalinger overtager markedet

Som dansker har du sandsynligvis allerede apps som Mobilepay eller måske Dankort-appen. Uanset hvad, så har du med garanti mødt de mobile betalingsformer overalt, og de gør endda nemmere for små virksomheder at få sat gang i salget.

Netop dette er faktisk en enorm trend, for der er flere og flere virksomheder, som begynder at tage disse services i brug. Eksempelvis er der mange dagligvarebutikker, som helt almindeligt tager imod de mobile betalingsformer. Honda har endda udviklet en bil, som kan betale for benzinen direkte fra instrumentbrættet – det er en digital revolution.

Har de digitale valutaer tabt?

Bitcoin var en af verdens største digitale valutaer indtil den ramlede sammen i 2018. Men blockchain-teknologien er stadigvæk rigtigt vigtigt.

aktier

Kort sagt, så er blockchain en meget sikker måde at håndtere transaktioner på. Hele pointen med bitcoin og lignende valutaer var jo, at det var anonymt, men at det stadig kunne forblive sikkert.

Ja, det er faktisk med alle slags transaktioner, hvor blockchain-teknologi kunne gøre en stor vinding. I dag kommer vi nok til at se mere og mere af teknologien brugt til at lave digitale betalinger og eksempelvis håndtere lån.

Automatiserede investeringer til alle

På mange måder er kunstig intelligens ikke helt det, som vi troede – der er ikke robotter, som laver maden i ethvert dansk hjem. Men det betyder ikke nødvendigvis, at AI, som det forkortes, ikke stadig har enormt potentiale.

En måde, som den kunstige intelligens kan bruges på, er netop i finansverdenen. For når man skal investere, så kan det nærmest være umuligt at holde styr på alle tallene og variablerne. Derfor bliver der udviklet kunstige intelligenser, som bliver bedre og bedre til at forudse, hvordan tendenserne ser ud.

lommeregner

Igennem komplekse algoritmer, så kommer man lige pludseligt til at få ret nøjagtige forudsigelser om, hvilke aktier, der skal købes, eller hvilken rente er den bedste til en given kunde. Kort sagt, så vil den kunstige intelligens give os noget at arbejde for!