Derfor skal du have et godt gamer bord

999uu156.jpg

Gaming er blevet en sport, en såkaldt e-sport. Det er nu en officiel anerkendt sportsgren hvor der dystes i turneringer og mesterskaber. Det er måske ikke den gængse opfattelse af hvad en sport bør være, men hvad så med skak? Skak er kaldt for en tænkesport. Skak har været anerkendt som sport i mange årtier. Og i princippet, er der få forskelle mellem skak og gaming.

I begge discipliner skal du tænke strategisk. Psykologien spiller også en stor rolle. Det bliver spændende når den første e-sport bliver optaget i de olympiske lege. Det er næppe et spørgsmål om ”om” men ”hvornår”.

Uanset om du er konkurrence-gamer eller om du gør det i fritiden, chancen er stor at du bruger mange timer på det. Og når det er tilfælde, så er det yderst vigtigt at dit grej er i orden. Computeren, skærmen, mus og tastatur skal alle være i gamer kvalitet. Men det stopper ikke der. Måske endnu vigtigere er, at du også har et godt ergonomisk gamer bord. Det samme gælder også for den stol du sidder på.

Ergonomien beskytter din krop

Menneskekroppen er ikke designet og konstrueret til at sidde i mange timer. Det er en af de mest skadelige aktiviteter for kroppen. Især går det ud over ryggen. Mange tror at rygproblemer, især slidgigt, skyldes hårdt arbejde. Rigtigt nok, i gamle dage, hvor folk arbejdede ekstremt hårdt og arbejdsdagene var 10-12 timer, var det sådan. Men i dag skyldes de fleste rygproblemer ikke hårdt arbejde, men stillesiddende arbejdsstillinger.

ergonomi

Det er især ryggen der er i farezonen

Og det er lige hvad du har at gøre med som lidenskabelig gamer. Du sidder i mange timer, og det slider på rygsøjlen. Når du oplever ubehag i lænderyggen, og får stive skuldre, så er det en meget alvorlig varsling. Det er din ryg, der protesterer. Hvis ikke du kommer ryggen i møde på dette tidspunkt, er det kun et spørgsmål om tid at du vil ende med alvorlige rygproblemer.

Her kan du få et gamer bord på tilbud. Gå ikke på kompromis med dit gamer bord. Kun et ergonomisk godt bord vil hjælpe med at aflaste din ryg, så du kan undgå at ende som rygpatient. Du må gerne tro, hvad end sådan et bord koster, så er det i længden meget billigere end at være rygpatient. Hvis ikke du har kontanterne, overvej at låne penge til et godt gamer bord. Det er så vigtigt at du passer på din ryg.

Yoga holder kroppen smidig

Selv om gaming er en sport, så er det ikke den slags sport der gør noget godt for din krop og dit helbred. Derfor er det meget vigtigt, at du har nogle aktiviteter der kompenserer for de mange stillesiddende timer.

Yoga er helt perfekt til det. Yoga er en årtusindegammel form der forener gymnastik og meditation. De fysiske øvelser holder kroppen smidig. Og selv om du aldrig løfter vægte eller laver armbøjninger, så styrker yoga også dine muskler meget effektivt. Det er den helt perfekte aktivitet til aflastning efter mange timers gaming.

Her kan du lære mere om yoga. Der er masser af information og tips om yoga.

Stræk musklerne og fokuser ånden

Yoga øvelser har en mangfoldig effekt på krop og sjæl. De fysiske øvelser, kaldt asanas, er ikke altid nemme at gennemføre. De kræver at du gør en målrettet og konsekvent indsats. Asanas har til formål at strække musklerne mest muligt. Derfor vil du finde yoga stillinger der ser helt umulige ud. I starten vil du opleve at du slet ikke kan gøre dem.

Det er fordi dine muskler er for stive. Muskler bliver nemlig stive når de ikke bruges aktivt. Men efter nogen tid med yoga vil du mærke en stor forandring. Dine muskler bliver smidige, stærke, og du kan gennemfør de stillinger som i starten var helt umulige. Og derudover vil du simpelthen have det storartet, både fysisk og psykisk.