Tjek økonomien inden du anskaffer dig et kæledyr

999uu156.jpg

Det er hyggeligt at have kæledyr. Nogle er til fugle andre til hunde og andre igen til katte. Uanset hvilket kæledyr du ønsker at anskaffe dig, skal du vide at det kan være en bekostelig affære. Det kan derfor være en god idé at give din økonomi et eftertjek og gennemgå dine indtægter og udgifter for at finde ud af om der er plads til et kæledyr i dit budget. Læs med nedenfor og bliv klogere på hvad det er, der gør det dyrt at have kæledyr, hvordan du lader dyrets behov komme først og hvordan din økonomi skal se ud for at du uden problemer kan gå ud og købe et kæledyr. 

venskab

Derfor er det dyrt at have kæledyr

Der er mange der udelukkende kigger på kæledyrets pris, når de skal købe det, for at finde ud af hvad det koster. Fx kan en hund hurtigt koste mange tusinde kroner, så folk sparer dette beløb op og køber hunden. Det skal dog understreges at købet ikke er gjort med det. Der er mange andre udgifter forbundet med at anskaffe sig et kæledyr. Udgifter som nogle er faste, mens andre er variable og kan komme uforudset. Af engangsbetalinger kan nævnes udstyr, bure, snor m.m. Har man fx en hund og ønsker at den skal have noget godt hundefoder kan man købe First Buddy, men være klar over at det koster. Kæledyret skal jo have mad hver dag og derfor må foder anses som en fast udgift. Disse udgifter er dem der løbende er i hverdagen. Derudover skal dyret måske vaccineres indimellem, ligesom det kan blive syg og have behov for en dyrlæge. Det kan hurtigt blive rigtig dyrt, og det er noget der skal tages forbehold for og være plads til i økonomien, hvis du vil have et kæledyr. 

Tænk på dyrets behov

Hvorfor er det så vigtigt at tænke på alle disse udgifter og ikke bare tage det som det kommer? Det handler ganske enkelt om at tage ansvar for dyrets behov, også på den lange bane. Alt for mange mennesker anskaffer sig et kæledyr og må skille sig af med det igen senere, når interessen daler eller udgifterne bliver for høje til at de kan imødekomme det. Det er synd for dyret at skulle skifte familie. Det er langt mere fordelagtigt at folk før op med sig selv før de anskaffer dyret, om det er noget de har råd til. 

Penge

Sådan skal din økonomi se ud for at have råd

Det er svært at sige præcis hvor stort dit rådighedsbeløb skal se ud, inden du køber et kæledyr. Der er jo heller ikke helt de samme udgifter til en kanin som til en hund. Du bør derfor sætte dig ned og undersøge hvilke udgifter der er forbundet med at have det pågældende kæledyr. Du kan evt. også forhøre dig hos nogen du kender der har dette kæledyr. 

Derudover er der også nogle forholdsregler du kan tage inden du anskaffer dig dyret. Sørg for at købe fra et anerkendt sted, således at der ikke er tale om indavlede dyr, som har større tendens til at fejle noget. Derudover er det en god idé at tegne en dyreforsikring, så du kan få betalt udgifter til dyrelægeregninger. Det er en lille, men meget fornuftig investering da dyrlægeregninger hurtigt kan løbe op i rigtig mange tusinde kroner, selv ved et lille besøg. 

En tommelfingerregel i forhold til økonomien er at du blot skal føle at du har luft og ikke sidder stramt i det. Det er et godt udgangspunkt for at anskaffe sig et kæledyr og have en følelse af at du også har råd til det.