Enlige har det hårdere end par – også økonomisk

999uu156.jpg

Over en tredjedel af den danske befolkning lever som singler, det viser tal fra Danmarks Statistik. Det er bestemt ikke billigt at være single, faktisk viste en undersøgelse fra 2017, at det var rundt regnet 20.000 kroner dyrere om året at være single end at leve i et parforhold, og det tal er kun steget siden.

Men hvorfor er det egentlig, at det er dyrere at være single? Det er jo ikke fordi vi i Danmark har ekstrabeskatning af singler?

Det handler om de faste udgifter

Eksperter peger på, at det er de faste udgifter, der gør det så meget dyrere at være single. Varmeregningen er faktisk lidt større, når man er alene, fordi to mennesker naturligt varmer rummene lidt mere op, end en enkeltperson gør det. Ligeledes er huslejen den samme, og det er indboforsikringen også.

Det er alt sammen udgifter der kan deles i to, for folk der lever i parforhold, imens singlerne står alene med regningen.

kreditkort

Maden er dyrere for singler

Selv dagligvarerne er dyrere. I 2017 var singlers årlige udgift til dagligvarer 6.000 kroner højere end det samme tal for en person i forhold.

Tal fra Danmarks Statistik viser endda at en single i gennemsnit bruger 18.000 kroner årligt, på at spise og drikke ude, hvilket er 10.000 kroner mere, end en person i et parforhold bruger. En af forklaringerne er, at singler har et andet socialt behov end folk i parforhold, og det bliver dækket ved at gå i byen.

Det er ikke kun økonomien der er svær

Den økonomiske udfordring er besværlig at gøre noget ved, fordi det er en strukturel del af vores samfund, men det er også følelsesmæssigt og fysisk hårdt at være alene. Det kan der heldigvis gøres noget ved.

Mængden af teknologiske muligheder for singler er enorm. Der er apps og datingsites, hvor singler kan møde hinanden, og for dem der enten ikke er klar til at møde en ny, eller slet ikke har lyst, er opfindelser som vibrator æg og pipedreams skabt til at tilfredsstille den slags behov.

aftale