Tre nemme måder at købe dig til mere livskvalitet

999uu156.jpg

Man siger at man ikke kan købe sig til lykke, men det er en sandhed med modifikationer. Et godt eksempel er, at man generelt er lykkeligere i rige lande end i fattige lande. Derfor er det selvfølgelig også muligt at købe sig til mere livskvalitet, og her kommer tre bud på hvordan.

At rejse

Den første er en klassiker. At rejse og komme ud at opleve verden, har altid ført glæde og livskvalitet til tilværelse. H.C Andersen sagde det perfekt: At rejse er at leve.

Når man kommer ud fra hverdagens trommerum, og pludselig står i en hel anden del af verden og oplever en helt ny kultur, føler man sig i live. Det er her hvor alting kan ske, og hvor man pludselig mærker en ny og mere åben side af sig selv. Man falder nemmere i snak med nye mennesker, og pludselig sker der ting som man normalt kun ser på film.

Men at rejse koster penge. Det er der ingen tvivl om. Og jo flere penge man har at gøre med, jo længere væk kan man komme, jo længere tid kan man være afsted og jo vildere ting kan man opleve. Sådan er det bare.

Oplevelser

Oplevelser med familie og venner

Tæt op af rejserne ligger de små oplevelser med familie og venner i hverdagen. At tage ud og dyrke sport, at spise på en ny restaurant, eller at besøge et spændende sted. Det er lidt ligesom at tage på en mine-rejse. Selv om man ikke kommer om på den anden side af jorden, bryder man alligevel kort med hverdagen og får noget kvalitetstid med sine nærmeste.

Men igen koster det penge. Skal man til koncert eller i teateret, skal man betale for billetten. Skal man på restaurant, skal man betale for maden osv. Selv om det koster penge, viser videnskab til gengæld, at det netop er den måde hvor vi får mest lykke og glæde for pengene. Så det er jo meget godt givet ud!

Luksus

Luksus og velvære

Det er de færreste der for alvor bruger mange penge på luksus og velvære. Men det kan faktisk være penge der er givet rigtig godt givet ud. Massage, spaophold og lignede har dokumenteret virkning, og som det vigtigste kan det være med til, at få os til at komme helt ned i kroppen og slappe af.

I dag er stress ved at udvikle sig til en folkesygdom, og med sig kommer både psykiske og fysiske følgesygdomme. Her kan luksus og velvære være med til at forbygge og gøre at vi får overskud og føler os klar til livets udfordringer. Men igen koster det selvfølgelig mange penge, selv om det med garanti vil være pengene værd.

Når man læser om disse tre måder at købe sig til mere livskvalitet, kan det give en følelse af akut penge behov. Og selv om det generelt er en god ide at passe på sine penge, kan det nogle gange være det rigtige at gøre, at prioritere sin livskvalitet.