Sådan får du pengene til at slå til

999uu156.jpg

De fleste kender til dilemmaet med at det kan være svært at få pengene til at slå til. Pengene kan være brugt sidst på måneden eller en uforudset regning tømmer kontoen når lønnen lige er gået ind. Økonomiske bekymringer kan være drænende og derfor er det vigtigt at du gør en indsats for at få pengene til at slå til. På denne måde elimineres bekymringer og du opnår en større tryghed og glæde i hverdagen. Nedenfor kan du læse 3 gode råd til at få styr på økonomien og få pengene til at slå til.

Lommeregner jonglering

Lav et budget

Det første du bør gøre for at danne sig et overblik over din økonomi, er at lave et budget. Dette gøres ved helt banalt at sætte dig ned og nedskrive dine samlede månedlige indtægter og fratrække dine udgifter. De penge der herefter er tilbage, kaldes dit rådighedsbeløb, som du skal leve for og som du kan bruge som du ellers vil. Når du har et overblik over dit budget, kan det være en rigtig god idé at bede din bank om at lave en budgetkonto hvorfra alle dine PBS-aftaler tilmeldes. På denne indsættes et fast beløb på kontoen hver måned og alle udgifter trækkes herfra månedligt. Måden at gøre det på er at finde ud af hvor mange udgifter du har årligt, dividere beløbet med 12 og indsætte dette beløb hver måned på kontoen. På denne måde er der altid penge til regninger, også selvom en stor udgift kun falder halvårligt eller andet.

Pengepung spændt fast

Optag et lån

Hvis du på trods af budget indimellem fortsat har svært ved at få pengene til at slå til, kan det være fordelagtigt at optage et kviklån. Det kan fx være når vaskemaskinen ubelejligt står af eller der opstår andre uforudsete udgifter meget pludseligt. Du kan finde gode priser på kviklån online ved at sammenligne priser. Gå altid efter det lån med laveste ÅOP, da dette er betegnelsen for alle de samlede omkostninger der er forbundet med at optage det pågældende kviklån. Konkurrencen på det online lånemarked er stor, hvorfor det er muligt at finde attraktive lån, der kan hjælpe dig med at dække udgifterne og få pengene til at slå til.

Gennemgå dine udgifter

Det kan ligeledes være meget fornuftigt at gennemgå dine udgifter, hvis pengene ikke rigtig slå til. Måske kan forsikringer, telefonabonnementer eller lignende gøres billigere. Måske betaler du for ting og tjenester du ikke får brugt. Ligeledes kan det være at du lever for dyrt. Det kan fx være at du må flytte i en billigere bolig eller sælge bilen. Det er altid godt at gennemgå sine udgifter og undersøge hvor der kan spares på lang sigt, så du ikke længere skal kæmpe med at få økonomien til at hænge sammen.