3 vigtige råd om penge

999uu156.jpg

 

Ingen af os kan reelt undvære penge. Det udgør betalingsmidlet i det moderne samfund, og langt det meste koster penge. Af og til kan alle dog komme i en knibe og mangle penge – derfor er det vigtigt at have styr på sin økonomi, så man er stillet bedst muligt til mere udfordrende tider.

lommeregner

1. Undgå impulskøb

Vidste du, at undersøgelser viser, at omkring 70% af vores købsbeslutninger bliver taget i butikken? Impulskøb er en rigtig dårlig vane og en af de mest effektive metoder til at tabe overblikket over din økonomi. Med få metoder kan du få sat dit forbrug i system.

 

  • Brug kun de penge, du har og kun de penge, du har besluttet dig for at bruge.
  • Bliver du fristet, så overvej dine køb i 14 dage og lav en aftale med dig selv om, at hvis du stadig tænker på den ting, du blev fristet af, så må du købe den.
  • Spørg dig selv, om du virkelig har brug for lige netop den her ting.
  • Spis, inden du går ned for at handle.
  • Køb kun de ting, du har skrevet ned på indkøbssedlen.
  • Spar penge op til de større og dyre ting. Lægger du penge til side hver måned, vil du hurtigt have sparet mange penge op.

2. Læg et budget

Du bør lægge et budget, fordi det giver dig et overblik over dine penge og kan spare dig for mange ærgerlige økonomiske overraskelser. Med et budget får du ro i maven, og de eventuelt uforudsete regninger vil ikke synes lige så uoverskuelige. Husk at tage variable udgifter med – ikke alle dine udgifter og indtægter er stationære hver måned, og udgifter til for eksempel gaver, ferie, mad og medicin varierer fra måned til måned.

bank

3. Saml din gæld

Har du gæld til forskellige kreditorer, kan det være en fordel at få dine gældsposter samlet ét sted. Det sikrer, at du ikke glemmer nogle kreditorer eller overser betalingen af et afdrag. Derudover har du kun én kreditor at forholde dig til og én kreditor at forhandle med. Der findes mange muligheder for optagelse af lån, men det er ikke sikkert, at din bank har lyst til at tage flere gældsposter på sig. Søg her andre muligheder for optagelse af lån. Er du ung men allerede gældsat, er det også en fordel at få samlet din gæld – så skal du kun betale ét sted, og du mister ikke overblikket over din kreditorer.