At finde den rigtige konfirmationskjole

999uu156.jpg

Konfirmationskjolen har ofte stor betydning, når piger skal konfirmeres. Derfor er det afgørende, at man finde den helt rigtige.

Type af kjole

Det er vigtigt at gøre sig overvejelser om, hvilken type af kjole man er på jagt efter. Til dette kan man blandt andet få inspiration ved at kigge i magasiner, på internettet eller til konfirmationsevents, som mange storcentre ofte afholder i tiden op til konfirmationssæsonen. Til disse event er der modeshows, hvor man kan se kjolerne på catwalken, og der er mange stationer, hvor man kan få gode idéer til hår, sko og makeup. Man kan også finde en masse god inspiration til konfirmationslooket på www.konfirmationsnyt.dk/konfirmationskjoler.
Der findes mange forskellige typer af konfirmationskjoler. Stropløs, med tykke stropper, spaghetti-stropper, med lange ærmer, med lynlås, knapper, bælte i taljen, tyl, blonder, satin, mulighederne er uendelige.

kirke

Kjolens pris

Det er også vigtigt at tænke på, hvor meget kjolen må koste. Konfirmationskjolemarkedet er stort, og man kan ofte falde over kjoler, der er meget dyre. Det er vigtigt at have in mente, at man kun skal have denne kjole på én enkelt gang, og at man derfor måske skal lede efter en af de lidt billigere kjoler.

En god måde at finde en kjole, der ikke koster en bondegård, er at købe den brugt. På Den Blå Avis, Trendsales, Tradono og så videre. Og når netop en konfirmationskjole omtales som ”brugt”, betyder det jo blot, at en anden pige har haft den på i én dag, hvilket jo ikke er alverden. Hvis man køber en kjole second hand, kan man spare flere tusinde kroner, som man så kan bruge på noget andet. Man kunne for eksempel købe nogle fine gaver til sine venner og veninder, der også skal konfirmeres. Man kunne også beslutte sig for at give pengene til velgørenhed. Eller man kunne gøre sine forældre en tjeneste og speje til den dyre fest med de penge, man sparede på kjolen.

konfirmationskjole

En anden god grund til at købe en kjole brugt er, at det er bedre for miljøet. Tøjproduktion er en af de størst medvirkende faktorer til global opvarmning, så selvom det måske ikke føles som et stort skridt for den enkelte at købe sin kjole brugt, kan det ende med at være med til at gøre en stor forskel for vores jordklode. Tænk bare, hvis alle konfirmander besluttede sig for at købe deres tøj til konfirmationen brugt. Det ville moder jord takke os for.

Blå mandag

Som man kan læse inde på www.konfirmationsnyt.dk, skal man jo også afholde Blå Mandag på mandagen efter sin konfirmation. Her er det også tradition, at man får et nyt sæt tøj. Når man køber det tøj, er det værd at tænke på, at det kunne være smart at købe noget tøj, som man gerne ville bruge igen og igen og ikke blot på sin blå mandag.
Man skal altså købe noget tøj, man vil synes er flot i længere tid, og noget tøj i god kvalitet, så det kan holde i lang tid og ikke bliver slidt efter én enkelt dags brug.