Finans er en vigtig del af Danmark

999uu156.jpg

Finans omhandler virksomheders-, privatpersoners- og den offentlige sektors måde at agere på i det verdensomspændte marked, som er med til at holde hverdagen kørende. I Danmark er der fri markedsøkonomi, hvilket betyder, at danskerne kan handle på tværs af landegrænserne forudsat af økonomiske grundregler. Den enkelte borger er med til at bidrage til ordet finans, da man bidrager med sin arbejdskraft. Dette genererer finansiering til bl.a. den offentlige sektor, såsom børnehaver og hospitaler.

Værd at vide:

I Danmark har man en instans der hedder Finansministeriet, som fører tilsyn over økonomien i samarbejde med politikerne på Christiansborg. Denne form for instans har man i de fleste europæiske lande, hvor Danmark også er en del af den europæiske handelssamarbejdsaftale. Denne er en vigtig del af Danmarks finansielle muligheder i forhold til eksport og import af varer. Efter finanskrisen i 2007, hvor aktiemarkedet styrt dykkede på grund af dårlige finansielle beslutninger, skete der en nedgang i Danmarks finansielle muligheder. Det betyder at Danmark og resten af verden har måtte omstrukturere de finansielle spilleregler. På denne måde er man bedre forberedt hvis sådan en krise skulle opstå igen.

lommeregner

Bankernes rolle:

I forbindelse med finans skal man også tænke på bankerne, da deres rolle er at varetage virksomheders og privatpersoners daglige økonomi. Derfor er deres rolle en vigtig del af den finansielle gren i Danmark. Bankerne er med til at skabe et økonomisk flow mellem de forskellige sektorer i det danske velfærdssamfund.

Muligheder for at låne penge:

Mange lån i Danmark kan finansieres således, at den enkelte dansker ikke er nødsaget til at have det fulde beløb. Det er de færreste mennesker som har råd til at købe en bopæl kontant hvilket gør, at man kan låne penge af banken hvis man kommer med en bestemt procentdel af købesummen. Generelt set skal man komme med en udbetaling på 5% af købesummen, hvis boligdrømmen skal gå i opfyldelse. Det er muligt at få finansieret andre slags lån af banken såsom til et billån eller møbler.

En ekspert kan hjælpe:

Der er mange privatpersoner, der får hjælp af professionelle til at få et overblik over den økonomiske situation. Internettet er med til at lokke danskere til at optage et online lån. Ofte går det galt, så den enkelte dansker ender med en stor gæld. I de seneste par år har flere og flere danskere fået hjælp til at få styr på det finansielle. Det er vigtigt, at man har en ide om hvad finansiering betyder samt hvordan man skal håndtere det. Din fremtid kan blive påvirket hvis du ikke har styr på hvordan din økonomi ser ud.

visa

 

Fremtiden:

Danskernes opfattelse af finansiering ændrer sig hele tiden, idet samfundsforholdene også ændrer sig. Når dette sker skal de finansielle instanser også følge med, da økonomi er en vigtig grundsted i samfundets opbygning.