Finanssektoren ramt af ligestillingsproblemer

Børsen

Selvom vi i skrivende stund befinder os i 2019, har vi på visse punkter ikke rykket os alt for meget indenfor ligestilling mellem kønnene. En ny britisk undersøgelse viser nemlig, at langt størstedelen af kvinder ansat indenfor finans- og investeringssektoren mener, at de får mindre i løn end deres mandlige kolleger. Læs videre her.

lommeregner

Det gamle argument

Det klassiske argument for at kvinder får mindre i løn er, at der simpelthen ikke er tilstrækkeligt med kvinder i topstillinger inden for finansverdenen. Den britiske undersøgelse viser derimod, at problemet er langt større, end man hidtil har troet. Over halvdelen af de kvinder, der blev spurgt i undersøgelsen, måtte uheldigvis meddele, at de desværre tjener mindre end deres mandlige modparter. Dette er udtryk for en foruroligende tendens inden for finanssektoren, og er noget, som der bør kigges lidt nærmere på.

Uligheden kommer ofte fra uventede steder

Det lyder måske lidt overraskende, men en af de andre væsentlige grunde til uligheden i indtjening skyldes, mænds grundlæggende nepotistiske holdning til fordel for eget køn. Dette kræver nok lidt mere uddybning. Mandlige finansfolk i ledende stillinger har nemlig en klokkeklar tendens til at give deres firmas største kunder til deres mandlige kolleger; og de største kunder er i sidste ende også dem, der udbetaler de største bonusbeløb. Så det handler derfor ikke kun om, at mændene sidder i bedre stillinger, og derfor får mere i løn; det handler også om, at mændene har fordelen, når det drejer sig om at lande de største klienter. Det er således en ulighed, der sniger sig ind ad bagdøren.

børsen

Barslen varsler

Et klassisk problem gør sig gældende her. Kvinder er naturligvis biologisk anderledes indrettet end mænd, og det er nu engang dem, der ender med at bære et barn i maven – fra undfangelse til fødsel. Efter fødslen kommer barselsorloven naturligvis, og selv om den da også gælder for mænd, så er det stadig langt flertallet af kvinder, der ender med at vælge at afsætte ca. et år til bleskifte, sutteflaske og manglende nattesøvn. Dette er selvfølgelig forståeligt nok; man vil jo helst tilbringe så meget tid som muligt med ens nyfødte barn som overhovedet muligt. Problemet opstår, når kvinder fra finanssektoren vender tilbage fra barselsorloven (uanset om de har taget den fulde barsel eller ej). De kunder som disse kvinder tidligere havde inden de gik på barsel, er nu permanent blevet givet til andre. Dette betyder i praksis, at disse kvinder på mange måder ender med at skulle starte helt forfra; og det er bestemt ikke retfærdigt. Det er trods alt 2019; lad os bevæge os fremad, og ikke blot blive hængende i gamle idéer og uretfærdigheder.

Kan Apple udkonkurrere høreapparatselskaberne?

mobil

Det er ikke nogen hemmelighed, at Apple er et stort brand, der forsøger sig frem inden for forskellige områder. Og lige meget hvad de gør, ender de altid med at nyde en stor succes. Det er således et brand med en stor og succesfuld baggrund, og det betyder, at der også er en massiv kundeskare, der bakker brandet op i, hvad end de nu finder på. Og når det ikke længere er nok med alt lige fra smartphones til smartwatches, er selskabet selvfølgelig nødt til at se sig om efter andre løsninger. Og her er det især sundhedsmarkedet der trækker.

apple

I dag har vi et større fokus på sundhed en tidligere, og det har Apple reageret på

I dag er der et meget stort fokus på den måde, hvorpå vi kan forbedre vores generelle helbred. Over alt hvor vi vender os, kan vi finde gode råd og vejledninger til, hvordan vi kommer i en bedre fysisk form, hvordan vi får en sund psyke og på den måde også bliver en bedre udgave af os selv. Vi ser det i bøgerne på hyldemeter eller hyldemeter i den lokale boghandel, vi ser det i supermarkederne, når der reklameres stort med de sunde madvarer, og vi følger alle med i den trend, der hersker inden for motion. Over alt skyder det nemlig op med nye motionscentre, som der hurtigt findes en stor tilstrømning til.

I fremtiden kan Apple Watch måske aflæse baggrundstøj og på den måde advare

Når Apple fortæller, at de vil satse på sundhedsmarkedet, er det således ikke helt dumt. Der er nemlig et meget stort potentiale her. For det første vil Apple gerne udvikle deres sundhedsapp, således den kommer til at have et større fokus på hørefunktioner. Ambitionerne er helt generelt, at Apple Watch på sigt skal kunne fortælle noget om niveauet af baggrundsstøj, og dermed også hvor mange decibel man har udsat sine ører for.

iphone

Inden for ganske kort til vil Apple måske producere høreapparatslignende-udstyr

Når Apple går massivt ind på det marked med fokus på hørelsen, er der flere høreapparatfirmaer, der frygter, at det kan gå ud over deres handel. Apple er mere smart og mere moderne, og de har et hav af muligheder og dygtige udviklere med sig i bagagen, og det kan betyde en massiv konkurrence for de nuværende høreapparatfirmaer. Det er således ikke utænkeligt, at diverse høreapparatsselskaber vil komme til at lide under den nye satsning og investering, som Apple står overfor, og det er ej heller utænkeligt, at Apple inden for ganske kort tid vil komme til at producere højteknologisk høreapparatslignende-udstyr.

Høreapparatsselskaber kan komme til at lide nedgang, når Apple går ind på sundhedsmarkedet

Og på grund af den massive opbakning, som Apple oplever, vil det nye udstyr helt sikkert blive taget imod med åbne hænder af dem, som der kan gøre brug af det. Det er nyt, og det er spændende, og i den teknologiske verden, som vi lever i i dag, er der ikke noget, der er mere tiltrækkende og lokkende end noget nyt og innovativ elektroni,k der måske kan være med til at forbedre det generelle helbred og den daglige sundhed.

Sådan får du styr på din økonomi

penge

Hvis du er træt af overtræk og en generel træt økonomi, men du ikke aner dine levende råd, kan det hele virke meget uoverskueligt. Men det behøver det faktisk slet ikke at være.

Det gælder blot om at tage springet og komme det til livs – og selvfølgelig om at finde den rette guide, der kan hjælpe dig på vej.

Den får du herunder, hvor du kan læse om, hvorfor budgettet er din bedste ven, hvis du ønsker at gøre noget alvorligt ved din økonomi, og så kan du selvfølgelig læse nogle gode råd til at få styr på den. Følg med og bliv klogere.

finanser

Budgettet er din bedste ven

Hvis du ønsker at gøre noget alvorligt ved din måske skrantende økonomi, gælder det først og fremmest om at lægge et budget for dig selv. Eller at få nogle andre til det.

Hvis du bruger for mange penge, men du ikke ønsker at gøre det, er det nemlig med stor sandsynlighed fordi, du ikke kan følge med i dit eget forbrug – og det kan du, hvis du lægger et budget og holder dig til det.

Det er ikke specielt svært at lægge sådan et. Du skal blot regne ud, hvor mange penge du har om måneden, og så skal du regne ud, hvor mange penge du bruger på regninger. Det kan være husleje, forsikring og så videre. Derefter skal du regne ud, hvor mange penge det er realistisk for dig at bruge på mad og diverse.

Hvis du gør sådan, har du faktisk lagt et budget, og det vil pludselig blive mere overskueligt for dig at købe ind og bruge penge, uden det går galt.

budget

Gode råd til at få styr på økonomien

  • Tag et valg om at lave din økonomi om. Det er det første og vigtigste skridt, og hvis du mener det alvorligt, skal du nok klare at komme levende ud på den anden side.
  • Læg et budget. Det er altså VIGTIGT.
  • Prøv at holde øje med dit forbrug. Det vil uden tvivl gøre dig klogere og bedre rustet til fremtiden.
  • Tænk dig om. Kan du godt undvære det ene? Og måske også det andet? Så kan det være, du skal gøre det.
  • Lad være med at være bange for at spørge om hjælp. Det er der ingen skam i – økonomi er svært for de fleste, og der er masser af mennesker, der ikke kan finde ud af at styre den.
  • Spar op, hvis du kan. Det er motiverende, og du beviser en masse over for dig selv!

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!